Adecco Sweden AB jobb i Järfälla

Hitta lediga jobb hos Adecco Sweden AB i Järfälla. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Järfälla.

Teknisk Yrkeschaufför

Distributionsförare
Läs mer Jul 25
Är du en teknikintresserad, driven och kundorienterad yrkeschaufför? Då är denna tjänst för dig!

Om tjänsten:

Ditt ansvar som teknisk yrkeschaufför är att distribuera elektroniska produkter globalt och lokalt till kunder. Vidare kommer installation av visa produkter ingå ute hos kund.

En genomgående introduktion sker till alla nyanställda, där du får produktkunskap samt lära dig om arbetsrutinerna. Förekommer ca 6–8 övernattningar per månad på olika orter i Sverige. Utlandsresa kan förekomma i Europa och Norden ungefär 1 gång per månad.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

- Distributionskörning av elektroniska produkter
- Installera produkterna hos kunderna
- Utlandskörning kommer förekomma då bolaget har kunder globalt
- Varierande körrutter

Om dig:

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av el/elektronik installationer. Har du även arbetat som yrkeschaufför är det meriterande. Vi ser att du har C eller CE körkort samt YKB. Du pratar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Vidare är du en driven, teknikintresserad och kundorienterad person. Det är även viktigt att tycka om att arbeta i team som att arbeta självständig. Vi ser gärna också att du är positiv och nyfiken.

Viktigt för tjänsten:

- C eller CE (släp) samt YKB
- Engelska och svenska obehindrat i tal och skrift

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

För mer information och ansökan:

Vi genomför rekryteringsprocessens urval löpande, vänta därför inte med din ansökan. Ansökningsperioden kommer dock vara öppen fram t o m slutet på augusti 2022 men kan komma att stängas innan dess.

I denna rekrytering samarbetar Tech trans AB med Adecco.
Ansvarig rekryterare är Anastasia Puskas som du når på mejl anastasia.puskas@adecco.se.

Om företaget:

Tech Trans startades år 2003 och är idag 30 anställda. Tech Trans har nischat sig mot IT branschen, medicinteknik, forskning samt övrig känslig elektronisk utrustning och man får möjlighet i bolaget komma i kontakt med de senaste tekniska produkterna. Idag hjälper Tech Trans många generalagenter, distributörer och återförsäljare med stora delar av produktlogistiken. Det kan vara allt från att lagerhålla och förkonfigurera deras tekniska produkter till att leverera, installera och även driftsätta dem ute på plats hos slutkunderna. Tech Trans har egna lagerlokaler, egna konfigurationscenters, egna specialanpassade fordon och egna duktiga tekniker. Vilket gör att bolaget får unika möjligheter att kunna anpassa sig helt efter deras kunders behov samtidigt som de kan garantera högsta kvalitet från början till slut.
Kika gärna in hemsidan: https://www.techtrans.se/

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Montörer sökes till Odin Target AB

Elektronikmontör
Läs mer Aug 3
Om tjänsten
Som montör hos Odin Target AB kommer du att arbeta med att montera ihop och installera olika finelektroniska komponenter och högteknologisk utrustning som finns på skjutbanor som till exempel rörliga och fasta mål. Du utgår från vårt huvudkontor i Järfälla som kommer vara din huvudsakliga arbetsplats. Vissa resor kan förekomma ut i landet när det kommer till underhåll av befintliga skjutbanor och även bygge av nya. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är måndag till fredag där viss flextid/arbetstidsförkortning kan förekomma. Tjänsten är mycket omväxlande och du kommer att få arbeta med ett mycket kompetent team med många års erfarenhet i branschen.

I din roll som montör hos Odin Target kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montera ihop tekniska komponenter
- Installera målanordningar och annan teknisk utrustning till skjutbanorna ute hos kund
- Vara en god representant för företaget

Tjänsten som montör är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start omgående.

Om dig
Vi söker dig som har minst teknikinriktad utbildning på gymnasienivå eller motsvarande, eller högskoleutbildning.

Har du jobbat som montör/tekniker med högteknologiska komponenter såsom styrenheter, mekanik eller apparaturer som drivs och styrs med 24V, är det meriterande.

Mycket goda kunskaper i både det svenska och det engelska språket i både tal och skrift är ett måste. Vidare ser vi att du är en lagspelare, flexibel och mycket lösningsorienterad, där ingenting är omöjligt. Du besitter en god förståelse för finmekaniska/elektroniska lösningar och har god finmotorik.

Eftersom vi jobbar mot vissa kunder, bland annat några av våra myndigheter i Sverige och även i utlandet, som ställer höga säkerhetskrav på individnivå krävs det regelbundna bakgrundskontroller i belastningsregistret av våra medarbetare. Eftersom det kan förekomma en del resor i tjänsten krävs det att du har B-körkort.

Viktigt för tjänsten är:
- B-körkort är ett krav
- Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav
- Dokumenterad teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Obs! Vi kommer göra en bakgrundskontroll i belastningsregistret för samtliga kandidater som går vidare i processen.

Om Odin Target AB
Odin Target AB designar och konstruerar toppmoderna skjutbanor både inomhus och utomhus. Varje skjutbana skräddarsys på plats och företaget hanterar allt från design och konstruktion hela vägen till besiktigade anläggningar redo att användas. Odin Target garanterar högsta kvalitet på arbetsmiljö, säkerhet och miljömässig hållbarhet av alla skjutbanor på marknaden idag.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Edvard Bergstedt via Adecco 010 – 173 73 00 alternativt edvard.bergstedt@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Montör av El komponenter, installation, Teknik, komponenter, Montör, Odintarget, Adecco

Ansök nu

Servicetekniker till Kimtech

Servicetekniker, elektronik
Läs mer Maj 20
Vill du vara en del av ett nytänkande och spännande företag? Har du ett genuint intresse för teknik och maskiner? Just nu söker vi två servicetekniker till vår kund i Järfälla!

Om tjänsten
Vår kund Kimtech utökar sin service hos sina företagskunder och är i behov av ytterligare två duktiga servicetekniker till sitt team. Du kommer att ingå i en grupp av servicetekniker och arbetsuppgifterna innefattar service och underhåll samt bygga nya skärmaskiner. Arbetsuppgifterna innefattar även montering och tillverkning av maskindetaljer.

Du kommer att få vara en del av en trygg och spännande arbetsplats där du har möjlighet att utvecklas i din roll samt ha hand om utvecklande projekt och kunder. För Kimtech är det av stor vikt att medarbetarna har roligt tillsammans och du kommer att arbeta med erfarna och engagerade kollegor där trivselfaktorn är hög.

Tjänsten utgår från Kimtechs tillverkningsenhet i Järfälla. Då Kimtech har flertalet kunder runtom i Sverige och Norge ingår det resor i arbetet, ca 1 gång i veckan. Arbetstiderna är förlagda enligt måndag till fredag kl.08:00-17:00. Resdagar kan arbetstiderna variera.

Om dig
Kimtech söker dig som har ett gediget intresse för teknik med vilja att lära dig ännu mer. Du får gärna ha kunskap om mekanik, el och hydraulik. För att du snabbt ska kunna sätta dig in i arbetet ser vi det som meriterande att du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter, men det är inget krav. Viktigast är ditt teknikintresse, din inställning och viljan att lära dig.

Då du kommer att ha mycket kundkontakt och vara ansiktet utåt är det av vikt att du är serviceinriktad och har förmågan att ge ett professionellt bemötande. Ett krav för tjänsten är B-körkort och att du behärskar det svenska språket flytande i tal och skrift samt innehar goda kunskaper i engelska.

Som person är du noggrann, social och är initiativtagande. Du är händig och praktiskt lagd med hög servicekänsla.

Viktigt för tjänsten är
- Genuint tekniskt intresse och kunskap inom teknik.
- Talar och skriver obehindrat på svenska.
- B-körkort är ett krav för tjänsten.
- Har möjlighet att resa ca 1 gång i veckan. Resorna är runt om i Sverige och Norge.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Kimtech
Vårt varumärkesnamn bygger på företagets fullständiga namn Kimblad Technology AB och i dag är vi en ledande leverantör av vattenskärningsanläggningar i Sverige. Vi har levererat över 300 maskiner och exemplar av vår äldsta utrustning som varit i drift i över 40 år, går fortfarande fint. Våra kunder finns inom många branscher och vi har även förtroendet att leverera till ytterst känsliga verksamheter som kärnkraftverk, försvarsmakten och kriminalvården – alla med extremt höga krav på säkerhet och tillgänglighet.
Pappersbruken utgör också viktiga kunder till oss, dit vi levererar pump- och skärteknik. Bruken använder vattenjet för att kantskära pappersrullar och ett stillestånd någonstans i produktionskedjan, även kantskärningen, påverkar hela linjen och kan kosta flera miljoner kronor i timmen, vilket vi är väl medvetna om. Vid vår tillverkningsenhet i Järfälla håller vi ett komplett lager av reservdelar för att snabbt kunna lösa servicefrågor och minimera tiden för stillestånd i produktionen. Vi vill alltid finnas till hands för alla våra kunder.
Kimtechs team består av ingenjörer med mycket lång erfarenhet av vattenskärningsteknik. Eftersom vi utvecklar våra egna maskiner, kan vi både dem och systemen de är uppbyggda av in i minsta detalj. Vi har även servicepartners ute i landet för att kunna uppfylla vår ambition om snabb service på plats. Vårt viktigaste mål är 100 procent nöjda kunder.

Om anställningen
Kimtech har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco. Du kommer att få en anställning direkt hos Kimtech och tjänsten har start omgående efter överenskommelse.
Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco.

Kimtech erbjuder dig
- Individuell lönesättning och en trygg och spännande arbetsplats
- Fast anställning med 6 månaders provanställning

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: Edvard Bergstedt via 08 - 100 500

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Servicetekniker, mekaniker, tekniker, Järfälla, Kimtech, Adecco

Ansök nu

Montörer sökes till Odin Target AB

Elektronikmontör
Läs mer Jun 8
Om tjänsten
Som montör hos Odin Target AB kommer du att arbeta med att montera ihop och installera olika finelektroniska komponenter och högteknologisk utrustning som finns på skjutbanor som till exempel rörliga och fasta mål. Du utgår från vårt huvudkontor i Järfälla som kommer vara din huvudsakliga arbetsplats. Vissa resor kan förekomma ut i landet när det kommer till underhåll av befintliga skjutbanor och även bygge av nya. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är måndag till fredag där viss flextid/arbetstidsförkortning kan förekomma. Tjänsten är mycket omväxlande och du kommer att få arbeta med ett mycket kompetent team med många års erfarenhet i branschen.

I din roll som montör hos Odin Target kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montera ihop tekniska komponenter
- Installera målanordningar och annan teknisk utrustning till skjutbanorna ute hos kund
- Vara en god representant för företaget

Tjänsten som montör är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start omgående.

Om dig
Vi söker dig som har minst teknikinriktad utbildning på gymnasienivå eller motsvarande, eller högskoleutbildning.

Har du jobbat som montör/tekniker med högteknologiska komponenter såsom styrenheter, mekanik eller apparaturer som drivs och styrs med 24V, är det meriterande.

Mycket goda kunskaper i både det svenska och det engelska språket i både tal och skrift är ett måste. Vidare ser vi att du är en lagspelare, flexibel och mycket lösningsorienterad, där ingenting är omöjligt. Du besitter en god förståelse för finmekaniska/elektroniska lösningar och har god finmotorik.

Eftersom vi jobbar mot vissa kunder, bland annat några av våra myndigheter i Sverige och även i utlandet, som ställer höga säkerhetskrav på individnivå krävs det regelbundna bakgrundskontroller i belastningsregistret av våra medarbetare. Eftersom det kan förekomma en del resor i tjänsten krävs det att du har B-körkort.

Viktigt för tjänsten är:
- B-körkort är ett krav
- Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav
- Dokumenterad teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Obs! Vi kommer göra en bakgrundskontroll i belastningsregistret för samtliga kandidater som går vidare i processen.

Om Odin Target AB
Odin Target AB designar och konstruerar toppmoderna skjutbanor både inomhus och utomhus. Varje skjutbana skräddarsys på plats och företaget hanterar allt från design och konstruktion hela vägen till besiktigade anläggningar redo att användas. Odin Target garanterar högsta kvalitet på arbetsmiljö, säkerhet och miljömässig hållbarhet av alla skjutbanor på marknaden idag.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Edvard Bergstedt via Adecco 010 – 173 73 00 alternativt edvard.bergstedt@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Montör av El komponenter, installation, Teknik, komponenter, Montör, Odintarget, Adecco

Ansök nu

Montörer sökes till Odin Target AB

Elektronikmontör
Läs mer Maj 4
Om tjänsten

Som montör hos Odin Target AB kommer du att arbeta med att montera ihop och installera olika finelektroniska komponenter och högteknologisk utrustning som finns på skjutbanor som till exempel rörliga och fasta mål. Du utgår från vårt huvudkontor i Järfälla som kommer vara din huvudsakliga arbetsplats. Vissa resor kan förekomma ut i landet när det kommer till underhåll av befintliga skjutbanor och även bygge av nya. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är måndag till fredag där viss flextid/arbetstidsförkortning kan förekomma. Tjänsten är mycket omväxlande och du kommer att få arbeta med ett mycket kompetent team med många års erfarenhet i branschen.

I din roll som montör hos Odin Target kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montera ihop tekniska komponenter
- Installera målanordningar och annan teknisk utrustning till skjutbanorna ute hos kund
- Vara en god representant för företaget

Tjänsten som montör är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start omgående.

Om dig
Vi söker dig som har minst teknikinriktad utbildning på gymnasienivå eller motsvarande, eller högskoleutbildning.

Har du jobbat som montör/tekniker med högteknologiska komponenter såsom styrenheter, mekanik eller apparaturer som drivs och styrs med 24V, är det meriterande.

Mycket goda kunskaper i både det svenska och det engelska språket i både tal och skrift är ett måste. Vidare ser vi att du är en lagspelare, flexibel och mycket lösningsorienterad, där ingenting är omöjligt. Du besitter en god förståelse för finmekaniska/elektroniska lösningar och har god finmotorik.

Eftersom vi jobbar mot vissa kunder, bland annat några av våra myndigheter i Sverige och även i utlandet, som ställer höga säkerhetskrav på individnivå krävs det regelbundna bakgrundskontroller i belastningsregistret av våra medarbetare. Eftersom det kan förekomma en del resor i tjänsten krävs det att du har B-körkort.

Viktigt för tjänsten är:
- B-körkort är ett krav
- Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav
- Dokumenterad teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Obs! Vi kommer göra en bakgrundskontroll i belastningsregistret för samtliga kandidater som går vidare i processen.

Om Odin Target AB
Odin Target AB designar och konstruerar toppmoderna skjutbanor både inomhus och utomhus. Varje skjutbana skräddarsys på plats och företaget hanterar allt från design och konstruktion hela vägen till besiktigade anläggningar redo att användas. Odin Target garanterar högsta kvalitet på arbetsmiljö, säkerhet och miljömässig hållbarhet av alla skjutbanor på marknaden idag.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: 

Edvard Bergstedt via Adecco 010 – 173 73 00 alternativt edvard.bergstedt@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Upprepning av titel, Alternativa förslag till titeln, Bransch/Kategori, Geografisk placering, Affärssystem, Kundnamn, Adecco

Ansök nu

serviceminded och växtintresserad medarbetare sökes

Parkförman
Läs mer Maj 6
Till vår kund söker nu vi nu en driven, engagerad växtservicemedarbetare, med placering i Stockholm/Järfälla.

Luwasa Greenstyling är ett av Sveriges branschledande växtinredningsföretag med Sverige som marknad. Luwasa Greenstyling har arbetat med växtinredning och växtservice i innemiljöer sedan 1968. En av våra grundpelare är att alltid ta ett stort ansvar för kvaliteten i våra leveranser och vår växtservice över tid.

Övergripande beskrivning för rollen

Vi söker dig som verkligen är växtintresserad och som vill arbeta med att ta hand om växter.
Som växtservicetekniker blir du en del av teamet i Järfälla och ansvarar för ditt eget distrikt och kunder. Du besöker växtinredningskunder och genomför växtskötsel på ett givet intervall. I detta innebär att du bland annat vattnar, beskär, putsar, plockar och planterar. Det kommer även finnas arbetsuppgifter på lokalerna i Järfälla. Du tar dig runt med servicebil.

Vi söker dig som

• Tycker om att arbeta självständigt.
• Kan ta ett övergripande serviceansvar för sina egna kunder.
• Tycker om kundinteraktion och har erfarenhet från servicebranschen.
• Gillar att arbeta fysiskt och klarar att hjälpa till med tyngre planteringar vid leveranser.
• Branscherfarenhet är meriterande, men inte ett krav.
• Tycker om att arbeta självständigt.
• Kan ta ett övergripande serviceansvar för sina egna kunder.
• Tycker om kundinteraktion och har erfarenhet från servicebranschen.
• Gillar att arbeta fysiskt och klarar att hjälpa till med tyngre planteringar vid leveranser.
• Branscherfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

Krav för tjänsten
• B-körkort för manuell växellåda

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform

vår kund Luwansa Greenstyling AB kommer erbjuda anställning på heltid.

Tillsättning för tjänsten sker löpande.

 

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Edvard Bergstedt via edvard.bergstedt@adecco.se
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se
Välkommen med din ansökan!

Sökord
växttekniker, växtskötare,järfälla

Ansök nu

växtintresserad serviceminded medarbetare sökes

Parkförman
Läs mer Apr 14
Till vår kund söker nu vi nu en driven, engagerad växtservicemedarbetare, med placering i Stockholm/Järfälla.

Luwasa Greenstyling är ett av Sveriges branschledande växtinredningsföretag med Sverige som marknad. Luwasa Greenstyling har arbetat med växtinredning och växtservice i innemiljöer sedan 1968. En av våra grundpelare är att alltid ta ett stort ansvar för kvaliteten i våra leveranser och vår växtservice över tid.

Övergripande beskrivning för rollen

Vi söker dig som verkligen är växtintresserad och som vill arbeta med att ta hand om växter.
Som växtservicetekniker blir du en del av teamet i Järfälla och ansvarar för ditt eget distrikt och kunder. Du besöker växtinredningskunder och genomför växtskötsel på ett givet intervall. I detta innebär att du bland annat vattnar, beskär, putsar, plockar och planterar. Det kommer även finnas arbetsuppgifter på lokalerna i Järfälla. Du tar dig runt med servicebil.

Vi söker dig som

• Tycker om att arbeta självständigt.
• Kan ta ett övergripande serviceansvar för sina egna kunder.
• Tycker om kundinteraktion och har erfarenhet från servicebranschen.
• Gillar att arbeta fysiskt och klarar att hjälpa till med tyngre planteringar vid leveranser.
• Branscherfarenhet är meriterande, men inte ett krav.
• Tycker om att arbeta självständigt.
• Kan ta ett övergripande serviceansvar för sina egna kunder.
• Tycker om kundinteraktion och har erfarenhet från servicebranschen.
• Gillar att arbeta fysiskt och klarar att hjälpa till med tyngre planteringar vid leveranser.
• Branscherfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

Krav för tjänsten
• B-körkort för manuell växellåda

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform

vår kund Luwansa Greenstyling AB kommer erbjuda anställning på heltid.

Tillsättning för tjänsten sker löpande.

 

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Edvard Bergstedt via edvard.bergstedt@adecco.se
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se
Välkommen med din ansökan!

Sökord
växttekniker, växtskötare,järfälla

Ansök nu

växttekniker heltid sökes

Parkförman
Läs mer Apr 6
Till vår kund söker nu vi nu en driven, engagerad växtservicemedarbetare, med placering i Stockholm/Järfälla.

Luwasa Greenstyling är ett av Sveriges branschledande växtinredningsföretag med Sverige som marknad. Luwasa Greenstyling har arbetat med växtinredning och växtservice i innemiljöer sedan 1968. En av våra grundpelare är att alltid ta ett stort ansvar för kvaliteten i våra leveranser och vår växtservice över tid.

Övergripande beskrivning för rollen

Vi söker dig som verkligen är växtintresserad och som vill arbeta med att ta hand om växter.
Som växtservicetekniker blir du en del av teamet i Järfälla och ansvarar för ditt eget distrikt och kunder. Du besöker växtinredningskunder och genomför växtskötsel på ett givet intervall. I detta innebär att du bland annat vattnar, beskär, putsar, plockar och planterar. Det kommer även finnas arbetsuppgifter på lokalerna i Järfälla. Du tar dig runt med servicebil.

Vi söker dig som

• Tycker om att arbeta självständigt.
• Kan ta ett övergripande serviceansvar för sina egna kunder.
• Tycker om kundinteraktion och har erfarenhet från servicebranschen.
• Gillar att arbeta fysiskt och klarar att hjälpa till med tyngre planteringar vid leveranser.
• Branscherfarenhet är meriterande, men inte ett krav.
• Tycker om att arbeta självständigt.
• Kan ta ett övergripande serviceansvar för sina egna kunder.
• Tycker om kundinteraktion och har erfarenhet från servicebranschen.
• Gillar att arbeta fysiskt och klarar att hjälpa till med tyngre planteringar vid leveranser.
• Branscherfarenhet är meriterande, men inte ett krav.

Krav för tjänsten
• B-körkort för manuell växellåda

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Anställningsform

vår kund Luwansa Greenstyling AB kommer erbjuda anställning på heltid.

Tillsättning för tjänsten sker löpande.

 

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Edvard Bergstedt via edvard.bergstedt@adecco.se
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se
Välkommen med din ansökan!

Sökord
växttekniker, växtskötare,järfälla

Ansök nu

Montörer sökes till Odin Target AB

Elektronikmontör
Läs mer Mar 18
Om tjänsten

Som montör hos Odin Target AB kommer du att arbeta med att montera ihop och installera olika finelektroniska komponenter och högteknologisk utrustning som finns på skjutbanor som till exempel rörliga och fasta mål. Du utgår från vårt huvudkontor i Järfälla som kommer vara din huvudsakliga arbetsplats. Vissa resor kan förekomma ut i landet när det kommer till underhåll av befintliga skjutbanor och även bygge av nya. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är måndag till fredag där viss flextid/arbetstidsförkortning kan förekomma. Tjänsten är mycket omväxlande och du kommer att få arbeta med ett mycket kompetent team med många års erfarenhet i branschen.

I din roll som montör hos Odin Target kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montera ihop tekniska komponenter
- Installera målanordningar och annan teknisk utrustning till skjutbanorna ute hos kund
- Vara en god representant för företaget

Tjänsten som montör är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start omgående.

Om dig
Vi söker dig som har minst teknikinriktad utbildning på gymnasienivå eller motsvarande, eller högskoleutbildning. Har du jobbat som montör/tekniker med högteknologiska komponenter såsom styrenheter, mekanik eller apparaturer som drivs och styrs med 24V, är det meriterande. Mycket goda kunskaper i både det svenska och det engelska språket i både tal och skrift är ett måste. Vidare ser vi att du är en lagspelare, flexibel och mycket lösningsorienterad, där ingenting är omöjligt. Du besitter en god förståelse för finmekaniska/elektroniska lösningar och har god finmotorik. Eftersom vi jobbar mot vissa kunder, bland annat några av våra myndigheter i Sverige och även i utlandet, som ställer höga säkerhetskrav på individnivå krävs det regelbundna bakgrundskontroller i belastningsregistret av våra medarbetare. Eftersom det kan förekomma en del resor i tjänsten krävs det att du har B-körkort.

Viktigt för tjänsten är:
- B-körkort är ett krav
- Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav
- Dokumenterad teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Obs! Vi kommer göra en bakgrundskontroll i belastningsregistret för samtliga kandidater som går vidare i processen.

Om Odin Target AB
Odin Target AB designar och konstruerar toppmoderna skjutbanor både inomhus och utomhus. Varje skjutbana skräddarsys på plats och företaget hanterar allt från design och konstruktion hela vägen till besiktigade anläggningar redo att användas. Odin Target garanterar högsta kvalitet på arbetsmiljö, säkerhet och miljömässig hållbarhet av alla skjutbanor på marknaden idag.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: 

Fredrik Skoglund via Adecco 010 – 173 73 00 alternativt fredrik.skoglund@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Upprepning av titel, Alternativa förslag till titeln, Bransch/Kategori, Geografisk placering, Affärssystem, Kundnamn, Adecco

Ansök nu

Montörer sökes till Odin Target AB

Elektronikmontör
Läs mer Feb 22
Om tjänsten

Som montör hos Odin Target AB kommer du att arbeta med att montera ihop och installera olika finelektroniska komponenter och högteknologisk utrustning som finns på skjutbanor som till exempel rörliga och fasta mål. Du utgår från vårt huvudkontor i Järfälla som kommer vara din huvudsakliga arbetsplats. Vissa resor kan förekomma ut i landet när det kommer till underhåll av befintliga skjutbanor och även bygge av nya. Tjänsten är på heltid och arbetstiderna är måndag till fredag där viss flextid/arbetstidsförkortning kan förekomma. Tjänsten är mycket omväxlande och du kommer att få arbeta med ett mycket kompetent team med många års erfarenhet i branschen.

I din roll som montör hos Odin Target kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montera ihop tekniska komponenter
- Installera målanordningar och annan teknisk utrustning till skjutbanorna ute hos kund
- Vara en god representant för företaget

Tjänsten som montör är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start omgående.

Om dig
Vi söker dig som har minst teknikinriktad utbildning på gymnasienivå eller motsvarande, eller högskoleutbildning. Har du jobbat som montör/tekniker med högteknologiska komponenter såsom styrenheter, mekanik eller apparaturer som drivs och styrs med 24V, är det meriterande. Mycket goda kunskaper i både det svenska och det engelska språket i både tal och skrift är ett måste. Vidare ser vi att du är en lagspelare, flexibel och mycket lösningsorienterad, där ingenting är omöjligt. Du besitter en god förståelse för finmekaniska/elektroniska lösningar och har god finmotorik. Eftersom vi jobbar mot vissa kunder, bland annat några av våra myndigheter i Sverige och även i utlandet, som ställer höga säkerhetskrav på individnivå krävs det regelbundna bakgrundskontroller i belastningsregistret av våra medarbetare. Eftersom det kan förekomma en del resor i tjänsten krävs det att du har B-körkort.

Viktigt för tjänsten är:
- B-körkort är ett krav
- Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav
- Dokumenterad teknisk utbildning på minst gymnasienivå eller motsvarande

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Obs! Vi kommer göra en bakgrundskontroll i belastningsregistret för samtliga kandidater som går vidare i processen.

Om Odin Target AB
Odin Target AB designar och konstruerar toppmoderna skjutbanor både inomhus och utomhus. Varje skjutbana skräddarsys på plats och företaget hanterar allt från design och konstruktion hela vägen till besiktigade anläggningar redo att användas. Odin Target garanterar högsta kvalitet på arbetsmiljö, säkerhet och miljömässig hållbarhet av alla skjutbanor på marknaden idag.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare: 

Fredrik Skoglund via Adecco 010 – 173 73 00 alternativt fredrik.skoglund@adecco.se.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Upprepning av titel, Alternativa förslag till titeln, Bransch/Kategori, Geografisk placering, Affärssystem, Kundnamn, Adecco

Ansök nu

Arbetsledare till Medicarriers lager i Spånga!

Arbetsledare, tillverkning elektroniska prod.
Läs mer Okt 22
Vi söker åt vår kunds räkning en arbetsledare till ett 9000 kvm stort lager i Spånga.

Om tjänsten

Som arbetsledare hos vår kund kommer du att stötta driftscheferna på de olika avdelningarna; Pallplock, Renrummet och Hyllplock.
Du kommer att arbeta för att upprätthålla ett effektivt lager och logistikflöde. Detta gör du tillsammans med 4 andra arbetsledare, där ni jobbar i team om två per skift. Du engagerar och coachar lagrets medarbetare och säkerställer att rutiner och riktlinjer följs. Du hjälper även till där det behövs med bland annat orderplock och truckkörning. Visst arbete utförs i renrumsmiljö.
Arbetstiden är 2 skift, måndag till fredag 06:15 -14:30 respektive 14:30-22:45, så viktigt är att du är van vid skiftarbete. Arbete förekommer även på vissa röda dagar.

I din roll som arbetsledare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Coacha, engagera och fördela arbetet för medarbetarna på lagret
- Hålla uppsamlings och avslutsmöten med genomgång av ny information, status, bemanning och förväntningar
- Identifiera förbättringar och främja god samverkan
- Säkerställa att rutiner och riktlinjer följs
- Bidra till en säker och hälsosam arbetsmiljö
- Rapportera och informera ledning om status och avvikelser
- Orderplock, avsändning, arbete i renrumsmiljö och truckkörning

Tjänsten som arbetsledare är ett konsultuppdrag på heltid med start omgående. Uppdraget förväntas pågå 6 månader med god chans till både förlängning och övertag för rätt person.

Om dig

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att jobba på lager och med arbetsledning. Krav för tjänsten är att du har truckkortsbehörighet A+B och erfarenhet av att köra skjutstativstruck. Det här är ett arbete för dig som är strukturerad, har en blick för helheten när det gäller logistik och har en förmåga att coacha och arbetsleda. Som person är du kommunikativ, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du har integritet, är lätt att samarbeta med och driftig. Du har ett tydligt, rakt och ödmjukt tillvägagångssätt.

Viktigt för tjänsten är:
- Truckkort A+B, erfarenhet av skjutstativstruck och lagerarbete
- Erfarenhet av arbetsledning
- Goda kunskaper i lagersystem
- Trivs med operativt lagerarbete
-Van med skiftgång

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Athina Bagiopoulou nås via Adecco 08-100 500

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Lager, logistik, arbetsledare

Ansök nu

Montör till Perimed i Järfälla!

Maskinmontör
Läs mer Jun 16
Perimed

Perimed är ett globalt företag grundat 1981 med huvudkontor i Järfälla utanför Stockholm och dotterbolag i USA, Kina, Frankrike, Italien och Tyskland.
Perimed utvecklar, tillverkar samt marknadsför och säljer state-of-the-art utrustning för diagnos av mikrovaskulär genomblödning och Perifer perfusionstryck likväl som Perifer artärsjukdom.
Företaget befinner sig nu i en planerad expansionsfas där bland annat den egna tillverkningskapaciteten skall ökas med hjälp av ytterligare monteringstekniker.

Om tjänsten

Som montör kommer du att arbeta i Perimeds linjeproduktion i Järfälla. Du kommer vara en del av tillverkningsprocessen av medicinsk utrustning där dina arbetsuppgifter kommer bestå av att montera och testa medicinteknisk utrustning. Denna utrustning kan vara i form av instrument som använder optiska prober alternativt kamerateknologi som analysmetod.

Då Perimeds tillverkningsavdelning är en liten organisation jobbar vi mycket med cross training för att säkerställa flexibilitet och tillverkningskapacitet.

Du kommer att ingå i ett team där samarbete och öppenhet är viktiga egenskaper för att du ska trivas, samt för att arbetet ska bli väl utfört. Då vi är certifierade enligt ISO 13485 är det viktigt att jobba enligt rutiner och att dokumentera utförda arbeten på ett strukturerat sätt.

Arbetstiderna är förlagda måndag-fredag mellan 8:30 – 17:00 med möjlighet till flex.

Tjänsten som montör är ett konsultuppdrag med start omgående och är ett löpande uppdrag där möjlighet för övertag direkt till kund efter gemensam överenskommelse finns.

Om dig

Vi söker dig som har en teknisk gymnasieutbildning och minst ett års erfarenhet inom medicinteknisk tillverkningsindustrin.
Som person ser vi att du är social, självgående och har en god samarbetsförmåga. Du är ordningsam, har ett noggrant arbetssätt samt utför ditt arbete professionellt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Athina Bagiopoulou via Adecco 010 – 173 73 00.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lagermedarbetare i Kungsängen

Lagerarbetare
Läs mer Maj 7
Nu söker vi en erfaren och ordningsam lagermedarbetare med körkort till vår kund Vita Verita AB i Kungsängen. Om du trivs med att ha ett fartfyllt jobb med varierande arbetsuppgifter så kan du passa för denna tjänst!

Om tjänsten
Tjänsten som lagermedarbetare innebär att du kommer att arbeta i lagermiljö tillsammans med två andra kollegor, där ni har ett nära och bra samarbete. I din roll kommer du att utföra diverse lageruppgifter, såsom plock och pack av varor, in- och utleveranser, inventeringar och ibland leverera direkt till kunden. Du kommer även hålla ordning och reda på lagret därför är det viktigt vara strukturerad som person.

I din roll som lagermedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- orderplock
- varumottagning
- inventeringar
- leverans direkt till kund

Om dig
Är du en positiv, prestigelös och glad person som gillar att arbeta med hela kroppen? I så fall kommer du att trivas hos Vita Verita AB. Det krävs att du är arbetsvillig och besitter hög arbetsmoral, förmåga att se möjligheter istället för problem.

Vidare är det viktigt att du:
- Har erfarenhet som lagerarbetare
- Är ansvarsfull och noggrann i ditt arbete
- Flytande svenska i både tal ock skrift
- Har god datorvana och meriterande om du arbetat i ett affärssystem

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om Vita Verita AB
Vita Verita AB är ett handelsbolag som marknadsför produkter för kritiska miljöer med fokusering på renrum, sterila miljöer, laboratorier och ESD områden. Företaget är ISO 9001:2015 samt ISO 14001:2015 certifierat. Då vi har mer än 20 års praktisk erfarenhet av service, klassificeringar och valideringar av rena rum och sterila miljöer är Vita Verita den idealiska samarbetspartnern för er som arbetar inom dessa områden.Huvuddelen av vår verksamhet är inriktad på förbrukningsmaterial som; torkdukar, handskar, kläder, skoskydd, munskydd med mera. Vita Verita har egna produkter samt representerar ledande tillverkare som; Kimberly Clark, Contec, Ansell, m fl.

Om anställningen
Vita Verita AB har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco.
Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco.

Vita Verita AB erbjuder dig:
- Fast- och tillsvidareanställning
- Goda förmåner så som pension och hälsokontroll

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsulten:
Sheyda Ali via 076 – 941 27 17 eller e-post sheyda.ali@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Lager, Lagermedarbetare, Lagerarbete, Kungsängen, Affärsystem, Vita Verita, Adecco

Ansök nu

Montör/Byggnadsmide

Svetsare, manuell
Läs mer Apr 23
Har du verkstadsutbildning och erfarenhet inom byggnadssmide? Vill du arbeta på en modern smidesverkstad som präglas av teamarbete? Då har vi på Adecco tjänsten som byggnadssmed hos vår kund i Järfälla.
Om tjänsten
I din roll som byggnadssmed kommer du att arbeta i team med kollegor ute på byggarbetsplatser i Storstockholm och på vår verkstad fint belägen vid Mälaren. På NT Smidesteknik finns det 23 anställda där ca hälften arbetar med montagearbete. Denna tjänst är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

I din roll som smed kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montering av stålkonstruktioner
- Övriga arbeten som förekommer inom verkstad
- Ritningsläsning
- Arbetsleda egna arbeten samt ha nära kontakt med kunder

Om dig
Du som har ett intresse av verkstads-och byggmiljön kommer att trivas i rollen som byggnadssmed. Vi ser att du har en verkstadsutbildning och erfarenhet med svetsning/byggnadssmide. Vidare är det viktigt att prata flytande svenska i tal och skrift samt ha körkort B.

Som person är du händig, ansvarstagande och sammarbestsvillig för att tillsammans utvecklas och nå uppsatta mål.

Viktigt för tjänsten är:
- Några års erfarenhet som byggnadssmide och montör
- Verkstadsutbildning
- Flytande svenska i tal och skrift
- Körkort B

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor angående ansökan, var god kontakta Sheyda Ali på nummer 076 941 27 17 eller maila sheyda.ali@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Svetsare, Byggnadssmide, Montör, Verkstad, Motor, Smide

Ansök nu

Montör/Byggnadsmide

Svetsare, manuell
Läs mer Mar 30
Har du verkstadsutbildning och erfarenhet inom byggnadssmide? Vill du arbeta på en modern smidesverkstad som präglas av teamarbete? Då har vi på Adecco tjänsten som byggnadssmed hos vår kund i Järfälla.
Om tjänsten
I din roll som byggnadssmed kommer du att arbeta i team med kollegor ute på byggarbetsplatser i Storstockholm och på vår verkstad fint belägen vid Mälaren. På NT Smidesteknik finns det 23 anställda där ca hälften arbetar med montagearbete. Denna tjänst är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

I din roll som smed kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montering av stålkonstruktioner
- Övriga arbeten som förekommer inom verkstad
- Ritningsläsning
- Arbetsleda egna arbeten samt ha nära kontakt med kunder

Om dig
Du som har ett intresse av verkstads-och byggmiljön kommer att trivas i rollen som byggnadssmed. Vi ser att du har en verkstadsutbildning och erfarenhet med svetsning/byggnadssmide. Vidare är det viktigt att prata flytande svenska i tal och skrift samt ha körkort B.

Som person är du händig, ansvarstagande och sammarbestsvillig för att tillsammans utvecklas och nå uppsatta mål.

Viktigt för tjänsten är:
- Några års erfarenhet som byggnadssmide och montör
- Verkstadsutbildning
- Flytande svenska i tal och skrift
- Körkort B

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor angående ansökan, var god kontakta Sheyda Ali på nummer 076 941 27 17 eller maila sheyda.ali@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Svetsare, Byggnadssmide, Montör, Verkstad, Motor, Smide

Ansök nu

Montör/Byggnadsmide

Svetsare, manuell
Läs mer Jan 22
Har du verkstadsutbildning och erfarenhet inom byggnadssmide? Vill du arbeta på en modern smidesverkstad som präglas av teamarbete? Då har vi på Adecco tjänsten som byggnadssmed hos vår kund i Järfälla.
Om tjänsten
I din roll som byggnadssmed kommer du att arbeta i team med kollegor ute på byggarbetsplatser i Storstockholm och på vår verkstad fint belägen vid Mälaren. På NT Smidesteknik finns det 23 anställda där ca hälften arbetar med montagearbete. Denna tjänst är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

I din roll som smed kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Montering av stålkonstruktioner
- Övriga arbeten som förekommer inom verkstad
- Ritningsläsning
- Arbetsleda egna arbeten samt ha nära kontakt med kunder

Om dig
Du som har ett intresse av verkstads-och byggmiljön kommer att trivas i rollen som byggnadssmed. Vi ser att du har en verkstadsutbildning och erfarenhet med svetsning/byggnadssmide. Vidare är det viktigt att prata flytande svenska i tal och skrift samt ha körkort B.

Som person är du händig, ansvarstagande och sammarbestsvillig för att tillsammans utvecklas och nå uppsatta mål.

Viktigt för tjänsten är:
- Några års erfarenhet som byggnadssmide och montör
- Verkstadsutbildning
- Flytande svenska i tal och skrift
- Körkort B

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor angående ansökan, var god kontakta Sheyda Ali på nummer 076 941 27 17 eller maila sheyda.ali@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord: Svetsare, Byggnadssmide, Montör, Verkstad, Motor, Smide

Ansök nu

Erfaren fordonsmekaniker till kund i Järfälla!

Fordonstekniker/Bilmekaniker/Personbilsmekaniker
Läs mer Jun 3
Om tjänsten
Som fordonsmekaniker kommer du att utföra service och reparationer på personbilar och kommersiella fordon i olika storlekar. Du kommer även att arbeta med dragkroksmontering, däckomläggningar med jämna mellanrum samt felsökning- och diagnosarbeten inom fordonselektronik.

I din roll som fordonsmekaniker kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Service och reparationer
- Felsökning- och diagnosarbeten
- Montering

Tjänsten som fordonsmekaniker är ett konsultuppdrag med start omgående.

Om dig
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet som mekaniker samt felsökning- och diagnosarbeten.
Vidare ser vi att du trivs med att kvalitetssäkra ditt arbete och inte har några problem med att prioritera arbetsuppgifter. Du är en lagspelare och har lätt att förstå kunders behov. 

Ett krav är att du innehar B-körkort. Meriterande med tillgång till egen bil. 

Viktigt för tjänsten är:
- Att du har ett noggrant arbetssätt
- Att du är ordningsam

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Athina Bagiopoulou på 073-684 70 08

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Fordonsmekaniker, Mekaniker, Fordon, Fordonstekniker, Verkstad, Stockholm, Adecco

Ansök nu

Teknisk Säljare till Ramström Transmission AB

Utesäljare
Läs mer Jul 5
Om tjänsten
Som teknisk säljare måste du gilla att vara ute och träffa kunder i industrimiljö. Du får inte var rädd att ibland dra på dig en hjälm och en varseljacka för att själv gå ut och se vad som behövs. Du får inte heller dra dig för en dag på kontoret där du räknar på olika jobb, skriver offerter mm. Det finns en upparbetad kundbas att överta. Ditt jobb blir att förvalta den kundbasen och samtidigt utveckla samarbetet med både befintliga och nya kunder.

Uppskattningsvis kommer din tjänst till hälften vara ute på fältet hos kunderna och andra halvan inne på kontoret. Du kan välja att utgå från kontoret i Härnösand eller från kontoret i Järfälla. Ditt säljområde är från Sundsvall till Uppsala och västerut. Du kommer att ingå i ett team med sex säljare och rapporterar direkt till försäljningschefen.

Tjänsten som teknisk säljare är en anställning på heltid hos Ramström Transmission AB med start under hösten.

Om dig
Vi söker dig som har en teknisk utbildning och därefter jobbat ett par år inom industrin. Du kan till exempel ha en bakgrund där du jobbat som inköpare, som servicetekniker, med underhåll eller med mekanik. Självklart är det meriterande om du redan jobbar som teknisk säljare.

Som person tror vi att du är självgående, duktig på att planera din tid, är bra på att bygga nätverk och sedan behålla dessa. Vi tror även att du är en fena på att se affärsmöjligheter och sedan utveckla dessa.

Vi tar för givet att du har körkort för personbil, talar och skriver svenska och är van att jobba i olika affärssystem.

Om Ramström Transmission AB
Ramström Transmission AB är ett teknikhandelsbolag verksamt inom området transmissionskomponenter och har en stark position på den svenska marknaden inom sina kund- och produktsegment. Bolaget representerar världsledande leverantörer inom sina produktområden.

Läs mer på www.ramstromtransmission.se

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare Annica Wiberg på annica.wiberg@adecco.se eller 070–2828414.

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Teknisk säljare, säljare, teknik, transmission, Härnösand, Järfälla, Sundsvall, Uppsala, rekrytering, Adecco, nytt jobb, industri

Ansök nu

Sommarjobba som receptionist

Administrativ assistent
Läs mer Maj 28
Vill du arbeta inom reception under sommaren? Söker du ett serviceinriktat arbete där du får bidra med din härliga personlighet samtidigt som du får arbetslivserfarenheter att bygga ditt cv med? Låter det som något för dig? Då är det kanske just dig vi söker!

Om jobbet
I denna tjänst kommer du att arbeta både som receptionist under sommaren. Som receptionist kommer din huvudsakliga arbetsuppgift innebära att vara företagets ansikte utåt mot besökare. I rollen ingår sedvanliga arbetsuppgifter inom en reception, så som att ta emot besökare, ta hand om posthantering och övriga administrativa arbetsuppgifter. Du kommer att få en upplärning för att snabbt komma in i rollen. Uppdraget hos kunden är förlagt mellan veckorna 28-32 och kunden är belägen i Järfälla. Arbetstiderna är mellan 12:00-17:00. 

Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter:
- Ta emot besökare
- Svara på inkommande samtal via telefon och mejl
- Hålla ordning och reda i gemensamma utrymmen
- Kontorsadministration

Om dig
Detta är arbetet för dig som vill ha en framträdande roll där mångas ögon riktas mot dig, där din sociala kompetens och positiva inställning kommer att komma väl till pass! Ditt glada sätt, din ordningssamhet och din kommunikativa förmåga i både svenska och engelska kommer göra att du når framgång! Vi ser det som meriterande om du har arbetat i en liknande roll tidigare.

Viktigt för tjänsten är:
- Du har ett genuint intresse för service
- Du är flytande i både svenska och engelska
- Du är social samt har en glad och positiv inställning

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som receptionist är ett konsultuppdrag under veckorna 28-32. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Moa Lardner via moa.lardner@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Reception, Receptionist, Växel, Sommarjobb, Stockholm, Adecco, Student

Ansök nu

Kundservicemedarbetare till vår kund i Jakobsberg

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Nov 12
Har du tidigare arbetat i kundservice och är en mästare på att göra det lilla extra? Då har vi på Adecco uppdraget för dig med start omgående hos vår kund i Jakobsberg!

Som kundservicemedarbetare kommer du att hantera och orderlägga inkommande kundärenden över telefon och mail. Kunderna du kommer i kontakt med är privata, statliga, kommunala företag och organisationer inom alla typer av branscher.

Vi tror att du kommer att trivas i rollen om du är noggrann, serviceminded samt har förmågan att se helheter. Denna tjänst är för dig som är professionell och som snabbt kan sätta dig in i ärenden där du får möjlighet att ge kunden bästa tänkbara service.

Kontorstiden är förlagd måndag-fredag mellan 08.00-17.00

Om tjänsten
I din roll som kundservicemedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
-Ta emot samtal och mail från kunder
- Lägga in order
-Svarar på frågor kring leveranser, fakturor och företagets tjänster.

Om dig
Vi söker dig som brinner för service och kundkontakt. För att snabbt sätta sig in i rollen ser vi att du tycker om att lära dig nya uppgifter, är nyfiken och noggrann. Din positiva attityd tillsammans med din goda kommunikationsförmåga kommer att göra dig till en uppskattad kollega!

Viktigt för tjänsten är:
- Systemvana
- Trivas med telefonen som ditt primära arbetsverktyg
-Göra det lilla extra för att ge god service åt kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som kundservicemedarbetare är ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i vår rekryteringsprocess är en personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas via 073 - 684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kundservicemedarbetare, Adecco, order, samtal, service, Jakobsberg.

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till vår kund i Jakobsberg

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Nov 8
Har du tidigare arbetat i kundtjänst och är en mästare på att ge bra service? Då har vi på Adecco uppdraget för dig med start omgående hos vår kund i Jakobsberg!

Som kundtjänstmedarbetare kommer du att hantera och orderlägga inkommande kundärenden över telefon och mail. Kunderna du kommer i kontakt med är privata, statliga, kommunala företag och organisationer inom alla typer av branscher.

Vi tror att du kommer att trivas i rollen om du är noggrann, serviceminded samt har förmågan att se helheter. Denna tjänst är för dig som är professionell och som snabbt kan sätta dig in i ärenden där du får möjlighet att ge kunden bästa tänkbara service.

Kontorstiden är förlagd måndag-fredag mellan 08.00-17.00

Om tjänsten
I din roll som kundtjänstmedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
-Ta emot samtal och mail från kunder
- Lägga in order
-Svarar på frågor kring leveranser, fakturor och företagets tjänster.

Om dig
Vi söker dig som brinner för service och kundkontakt. För att snabbt sätta sig in i rollen ser vi att du tycker om att lära dig nya uppgifter, är nyfiken och noggrann. Din positiva attityd tillsammans med din goda kommunikationsförmåga kommer att göra dig till en uppskattad kollega!

Viktigt för tjänsten är:
- Systemvana
- Trivas med telefonen som ditt primära arbetsverktyg
-Göra det lilla extra för att ge god service åt kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som kundtjänstmedarbetare är ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

1. Första steget i vår rekryteringsprocess är en personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas via 073 - 684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kundtjänstmedarbetare, Adecco, order, samtal, service, Jakobsberg.

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till Jakobsberg!

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Okt 24
Är du redo för nästa utmaning? Brinner du för service och kundkontakt? Då har vi på Adecco uppdraget för dig hos vår kund i Jakobsberg!

Som kundtjänstmedarbetare kommer du att hantera och orderlägga inkommande kundärenden över telefon och mail. Kunderna du möter är privata, statliga, kommunala företag och organisationer inom alla typer av branscher. Arbetstider är måndag till fredag från 08.00 till 17.00. Du kommer ingå i ett team på 9 personer.

Om tjänsten
I din roll som kundtjänstmedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
-Ta emot samtal och mail från kunder
- Lägga in order
-Svarar på frågor kring leveranser, fakturor och företagets tjänster.

Om dig
Vi söker dig som brinner för service och kundkontakt. För att snabbt sätta sig in i rollen ser vi att du tycker om att lära dig nya uppgifter, är nyfiken och noggrann. Din positiva attityd tillsammans med din goda kommunikationsförmåga kommer att göra dig till en uppskattad kollega!

Vidare ser vi att du är organiserad, stresstålig och snabblärd.

Viktigt för tjänsten är:
- Systemvana
- Trivas med telefonen som ditt primära arbetsverktyg
-Göra det lilla extra för att ge god service åt våra kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som kundtjänstmedarbetareär ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
1. Första steget i vår rekryteringsprocess är en personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas via 073 - 684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kundtjänstmedarbetare, Adecco, order, samtal, service, Jakobsberg.

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till Jakobsberg!

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Okt 17
Är du redo för nästa utmaning? Brinner du för service och kundkontakt? Då har vi på Adecco uppdraget för dig hos vår kund i Jakobsberg!

Som kundtjänstmedarbetare kommer du att hantera och orderlägga inkommande kundärenden över telefon och mail. Kunderna du möter är privata, statliga, kommunala företag och organisationer inom alla typer av branscher. Arbetstider är måndag till fredag från 08.00 till 17.00. Du kommer ingå i ett team på 9 personer.

Om tjänsten
I din roll som kundtjänstmedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
-Ta emot samtal och mail från kunder
- Lägga in order
-Svarar på frågor kring leveranser, fakturor och företagets tjänster.

Om dig
Vi söker dig som brinner för service och kundkontakt. För att snabbt sätta sig in i rollen ser vi att du tycker om att lära dig nya uppgifter, är nyfiken och noggrann. Din positiva attityd tillsammans med din goda kommunikationsförmåga kommer att göra dig till en uppskattad kollega!

Vidare ser vi att du är organiserad, stresstålig och snabblärd.

Viktigt för tjänsten är:
- Systemvana
- Trivas med telefonen som ditt primära arbetsverktyg
-Göra det lilla extra för att ge god service åt våra kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som kundtjänstmedarbetareär ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
1. Första steget i vår rekryteringsprocess är en personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas via 073 - 684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kundtjänstmedarbetare, Adecco, order, samtal, service, Jakobsberg.

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till Jakobsberg!

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Okt 10
Är du redo för nästa utmaning? Brinner du för service och kundkontakt? Då har vi på Adecco uppdraget för dig hos vår kund i Jakobsberg!

Som kundtjänstmedarbetare kommer du att hantera och orderlägga inkommande kundärenden över telefon och mail. Kunderna du möter är privata, statliga, kommunala företag och organisationer inom alla typer av branscher. Arbetstider är måndag till fredag från 08.00 till 17.00. Du kommer ingå i ett team på 9 personer.

Om tjänsten
I din roll som kundtjänstmedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
-Ta emot samtal och mail från kunder
- Lägga in order
-Svarar på frågor kring leveranser, fakturor och företagets tjänster.

Om dig
Vi söker dig som brinner för service och kundkontakt. För att snabbt sätta sig in i rollen ser vi att du tycker om att lära dig nya uppgifter, är nyfiken och noggrann. Din positiva attityd tillsammans med din goda kommunikationsförmåga kommer att göra dig till en uppskattad kollega!

Vidare ser vi att du är organiserad, stresstålig och snabblärd.

Viktigt för tjänsten är:
- Systemvana
- Trivas med telefonen som ditt primära arbetsverktyg
-Göra det lilla extra för att ge god service åt våra kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som kundtjänstmedarbetareär ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
1. Första steget i vår rekryteringsprocess är en personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas via 073 - 684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kundtjänstmedarbetare, Adecco, order, samtal, service, Jakobsberg.

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare till vår kund i Jakobsberg!

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Sep 19
Är du redo för nästa utmaning? Brinner du för service och kundkontakt? Då har vi på Adecco uppdraget för dig hos vår kund i Jakobsberg!

Som kundtjänstmedarbetare kommer du att hantera och orderlägga inkommande kundärenden över telefon och mail. Kunderna du möter är privata, statliga, kommunala företag och organisationer inom alla typer av branscher. Arbetstider är måndag till fredag från 08.00 till 17.00. Du kommer ingå i ett team på 9 personer.

Om tjänsten
I din roll som kundtjänstmedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
-Ta emot samtal och mail från kunder
- Lägga in order
-Svarar på frågor kring leveranser, fakturor och företagets tjänster.

Om dig
Vi söker dig som brinner för service och kundkontakt. För att snabbt sätta sig in i rollen ser vi att du tycker om att lära dig nya uppgifter, är nyfiken och noggrann. Din positiva attityd tillsammans med din goda kommunikationsförmåga kommer att göra dig till en uppskattad kollega!

Vidare ser vi att du är organiserad, stresstålig och snabblärd.

Viktigt för tjänsten är:
- Systemvana
- Trivas med telefonen som ditt primära arbetsverktyg
-Göra det lilla extra för att ge god service åt våra kunder.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som kundtjänstmedarbetareär ett konsultuppdrag med start omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
1. Första steget i vår rekryteringsprocess är en personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas via 073 - 684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Kundtjänstmedarbetare, Adecco, order, samtal, service, Jakobsberg.

Ansök nu

Avdelningschef inom Farligt avfall / Vatten till Ragn - Sells

Personalansvarig
Läs mer Aug 13
Är du en erfaren ledare med erfarenhet av avfallsbranschen? Vill du ha det övergripande ansvaret för avdelningen för Farligt avfall/Vatten (FA/VA) där du ansvarar för att utveckla lönsamheten och utveckla verksamheten. Då är denna spännande tjänst som avdelningschef på Ragn-Sells i Kallhäll något för dig!

Om tjänsten
Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten inom avdelning FA/VA, vilken omsätter ca 140 Mkr och har ca 100 medarbetare. Geografiskt arbetar du främst i stockholmsregionen. Du är?affärs- och?resultatansvarig och säkrar och utvecklar lönsamheten.

Tillsammans med marknadsområdeschefen lägger du en plan för utveckling av marknad och?kunder och i samarbete med säljarna arbetar du offensivt med att utöka affärer hos nya och befintliga kunder, underhålla kundkontakter och bygga nätverk med aktörer inom geografin. Du arbetar målstyrt utifrån bolagets och divisionens mål, involverar ditt team och formulerar gemensamma mål inom avdelningen. Du genomför åtgärder som ger ökad effektivitet och?lönsamhet?samt driver på ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete tillsammans med dina sektionschefer. Du säkerställer att företagets processer och riktlinjer följs. Du följer upp organisationen på relevanta KPI:er och kostnadskontroll. Du följer också regelbundet upp och agerar på avvikelser i leverans, lönsamhet etc. och du har ett genuint säkerhetfokus (miljö- och person) i genomförandet. I avdelningen har du ca 3 personer, direktrapporterande chefer. Du rapporterar till Marknadsområdeschefen. Resor ingår i tjänsten.

I din roll som avdelningschef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

• utveckling av marknad och kunder
• utöka affärer hos nya och befintliga kunder
• driva på ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete
• följa upp och agera på avvikelser i leverans, lönsamhet etc.
• Personalansvar för 3 direktrapporterande chefer

Om dig
Vi söker dig som har en dokumenterad utbildning i teknik och/eller ekonomi alternativt drivit framgångsrika företag. ?Du är en erfaren ledare med minst fem års erfarenhet av chefsuppdrag, resultatansvar, affärs- och verksamhetsutveckling/förändringsarbete. Du arbetar proaktivt med hög energinivå och stark drivkraft samt har en utvecklad entreprenörsanda och ett sinne för att förstå affärer och identifiera nya affärsmöjligheter. Ditt sätt att arbeta motiverar och entusiasmerar dina medarbetare.

I tidigare befattningar ska du också ha förhandlat med fackliga organisationer och affärspartners samt ha erfarenhet från förändringsarbete. I övrigt har du god datorvana och är snabb på att lära dig nya system.

Vidare ser vi att du som person är trygg i ledarrollen och?att fatta beslut som påverkar en mängd människor. Du är affärsmässig och resultatorienterad och har en god strukturell förmåga. Du trivs och känner dig bekväm med att samarbeta och presentera i olika typer av forum och på samtliga nivåer i en organisation. Samtidigt är du duktig på att skapa ett?bra arbetsklimat för dina anställda. Det är naturligt för dig att delta i och knyta kontakter inom olika näringslivsforum och offentliga nätverk. Vidare har du en ledarstil som är kommunikativ, rak och tydlig.

Viktigt för tjänsten är:

• Minst 5 års erfarenhet av chefsuppdrag, resultatansvar samt affärs- och verksamhetsutveckling
• Erfarenhet av att ha förhandlat med fackliga organisationer

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om Ragn-Sells
Ragn-Sellsföretagen AB är moderbolaget i Ragn-Sellskoncernen, med verksamhet i Sverige och ytterligare fem länder. Ragn-Sells samlar in, behandlar och återvinner avfall och andra restpro-dukter från näringsliv, organisationer och hushåll. Koncernen omsätter cirka 5.000 MSEK per år och har närmare 2.500 medarbetare. Bland våra medarbetare finns specialister inom många om-råden, från behandlingsexperter som konstruerar och driver kretsloppsanläggningar till experter inom farligt avfall, sanering och källsortering. Vi kan som ett komplement även erbjuda konsult-tjänster med specialister inom bl.a. kemikalier, miljö och energi. Läs mer på www.ragnsells.se

Om anställningen
Ragn-Sells har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco.

Ragn-Sells erbjuder dig en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Du kommer sitta i Kallhäll.

Om ansökan
Urvalsarbetet påbörjas i augusti och ansvarig rekryteringskonsult Sabina Sjögren, sabina.sjogren@adecco.se ,finns tillgänglig från mitten av augusti för att svara på frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att du skickat in din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Ifall du är aktuell för tjänsten efter intervju med oss på Adecco kommer du att få träffa vår kund för en slutgiltig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer använder vi även videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att?kontakta ansvarig rekryterare: Sabina Sjögren via 08 - 100?500

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se?alt. via tel: 08 - 598?980 10.
Välkommen med din ansökan!

Sökord
Avdelningschef, Farligt avfall, Vatten och avfall, FA/VA, Ragn-Sells, Kallhäll, Adecco

Ansök nu

Avdelningschef inom Farlig avfall / Vatten till Ragn - Sells

Personalansvarig
Läs mer Jul 17
Är du en erfaren ledare med erfarenhet av avfallsbranschen? Vill du ha det övergripande ansvaret för avdelningen för Farligt avfall/Vatten (FA/VA) där du ansvarar för att utveckla lönsamheten och utveckla verksamheten. Då är denna spännande tjänst som avdelningschef på Ragn-Sells i Kallhäll något för dig!

Om tjänsten
Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten inom avdelning FA/VA, vilken omsätter ca 140 Mkr och har ca 100 medarbetare. Geografiskt arbetar du främst i stockholmsregionen. Du är?affärs- och?resultatansvarig och säkrar och utvecklar lönsamheten.

Tillsammans med marknadsområdeschefen lägger du en plan för utveckling av marknad och?kunder och i samarbete med säljarna arbetar du offensivt med att utöka affärer hos nya och befintliga kunder, underhålla kundkontakter och bygga nätverk med aktörer inom geografin. Du arbetar målstyrt utifrån bolagets och divisionens mål, involverar ditt team och formulerar gemensamma mål inom avdelningen. Du genomför åtgärder som ger ökad effektivitet och?lönsamhet?samt driver på ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete tillsammans med dina sektionschefer. Du säkerställer att företagets processer och riktlinjer följs. Du följer upp organisationen på relevanta KPI:er och kostnadskontroll. Du följer också regelbundet upp och agerar på avvikelser i leverans, lönsamhet etc. och du har ett genuint säkerhetfokus (miljö- och person) i genomförandet. I avdelningen har du ca 3 personer, direktrapporterande chefer. Du rapporterar till Marknadsområdeschefen. Resor ingår i tjänsten.

I din roll som avdelningschef kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

• utveckling av marknad och kunder
• utöka affärer hos nya och befintliga kunder
• driva på ett kontinuerligt förbättrings- och utvecklingsarbete
• följa upp och agera på avvikelser i leverans, lönsamhet etc.
• Personalansvar för 3 direktrapporterande chefer

Om dig
Vi söker dig som har en dokumenterad utbildning i teknik och/eller ekonomi alternativt drivit framgångsrika företag. ?Du är en erfaren ledare med minst fem års erfarenhet av chefsuppdrag, resultatansvar, affärs- och verksamhetsutveckling/förändringsarbete. Du arbetar proaktivt med hög energinivå och stark drivkraft samt har en utvecklad entreprenörsanda och ett sinne för att förstå affärer och identifiera nya affärsmöjligheter. Ditt sätt att arbeta motiverar och entusiasmerar dina medarbetare.

I tidigare befattningar ska du också ha förhandlat med fackliga organisationer och affärspartners samt ha erfarenhet från förändringsarbete. I övrigt har du god datorvana och är snabb på att lära dig nya system.

Vidare ser vi att du som person är trygg i ledarrollen och?att fatta beslut som påverkar en mängd människor. Du är affärsmässig och resultatorienterad och har en god strukturell förmåga. Du trivs och känner dig bekväm med att samarbeta och presentera i olika typer av forum och på samtliga nivåer i en organisation. Samtidigt är du duktig på att skapa ett?bra arbetsklimat för dina anställda. Det är naturligt för dig att delta i och knyta kontakter inom olika näringslivsforum och offentliga nätverk. Vidare har du en ledarstil som är kommunikativ, rak och tydlig.

Viktigt för tjänsten är:

• Minst 5 års erfarenhet av chefsuppdrag, resultatansvar samt affärs- och verksamhetsutveckling
• Erfarenhet av att ha förhandlat med fackliga organisationer

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Om Ragn-Sells
Ragn-Sellsföretagen AB är moderbolaget i Ragn-Sellskoncernen, med verksamhet i Sverige och ytterligare fem länder. Ragn-Sells samlar in, behandlar och återvinner avfall och andra restpro-dukter från näringsliv, organisationer och hushåll. Koncernen omsätter cirka 5.000 MSEK per år och har närmare 2.500 medarbetare. Bland våra medarbetare finns specialister inom många om-råden, från behandlingsexperter som konstruerar och driver kretsloppsanläggningar till experter inom farligt avfall, sanering och källsortering. Vi kan som ett komplement även erbjuda konsult-tjänster med specialister inom bl.a. kemikalier, miljö och energi. Läs mer på www.ragnsells.se

Om anställningen
Ragn-Sells har i denna rekrytering valt att samarbeta med Adecco. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av Adecco.

Ragn-Sells erbjuder dig en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Du kommer sitta i Kallhäll.

Om ansökan
Urvalsarbetet påbörjas i augusti och ansvarig rekryteringskonsult Sabina Sjögren, sabina.sjogren@adecco.se ,finns tillgänglig från mitten av augusti för att svara på frågor kring tjänsten och rekryteringsprocessen. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att du skickat in din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Ifall du är aktuell för tjänsten efter intervju med oss på Adecco kommer du att få träffa vår kund för en slutgiltig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer använder vi även videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att?kontakta ansvarig rekryterare: Sabina Sjögren via 08 - 100?500

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport: kandidatsupport@adecco.se?alt. via tel: 08 - 598?980 10.
Välkommen med din ansökan!

Sökord
Avdelningschef, Farligt avfall, Vatten och avfall, FA/VA, Ragn-Sells, Kallhäll, Adecco

Ansök nu

Produktionsadministratör

Administrativ assistent
Läs mer Maj 25
Vill du arbeta med administration som produktionsadministratör hos vår kund i Järfälla, ett stabilt miljöföretag som gör världen lite bättre, varje dag. Då har vi på Adecco uppdraget för dig!

Om tjänsten
Som produktionsadministratör kommer du att ingår i ett nätverk av ca 15 st produktionsadministratörer i inom ett marknadsområde från Stockholm till Luleå.

I din roll som produktionsadministratör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

- förbereda fakturering

- avvikelsehantering

- kontering av leverantörsfakturor

Om dig
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieutbildning, gärna med ekonomisk inriktning. Du har erfarenhet av administration och är van att arbeta i olika datasystem.

Som person är du:

-noggrann och har förmåga att planera, organisera och prioritera

-effektiv och självständig

-kommunikativ och samarbetsorienterad

Viktigt för tjänsten är

Som produktionsadministratör har du en viktig samordningsroll där du dagligen kommunicerar med kunder, kollegor, samarbetspartners och lejdåkare. Du arbetar med all förekommande produktionsadministration som t ex kundbeställningar, förbereda fakturering, avvikelsehantering och kontering av leverantörsfakturor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som är ett konsultuppdrag med start omgående.Till att börja med är uppdraget på 3 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
För rätt person finns stora möjligheter att tjänsten övergår till en anställning hos vår kund.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".

Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.
Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Eva Holmen via 08 -598 981 97

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Produktionsadministratör, administration, miljö, Järfälla, Adecco

Ansök nu

Lagermedarbetare till ledande service managementföretag!

Lagerarbetare
Läs mer Maj 8
Är du en glad, ansvarstagande och arbetsvillig person som gillar att arbeta i högt tempo ihop med trevliga kollegor? Då är tjänsten som lagermedarbetare hos vår kund i Järfälla någonting för dig! Uppdraget startar omgående.

Om tjänsten
I din roll som lagermedarbetare kommer du arbeta hos vår kund i Järfälla. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av orderplock, truckkörning, enklare funktionskontroller av rullstolar och tillhörande delar. Vidare kommer du att ha arbetsuppgifter såsom plock, påfyllnad samt varumottagning. Tunga lyft kan förekomma i arbetet. Vi ställer krav på att du har erfarenhet av att köra skjutstativtruck och truckbehörighet B3. I denna tjänst kommer du att arbeta dagtid måndag till fredag mellan kl. 8-16.40.

I din roll som lagermedarbetare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

- Orderplock/truckkörning
- Enklare funktionskontroller av rullstolar och tillhörande delar
- Leveranskontroller.

Om dig
Vi söker dig som har en 3-årig gymnasieutbildning och som hanterar svenska både i tal och skrift. Som person är du mogen, strukturerad, självgående och noggrann. Vidare ser vi att du är serviceinriktad, stresstålig och som har lätt för att samarbeta. Din tidigare erfarenhet av att jobba inom lager kommer göra att du snabbt kommer in i din roll.

Viktigt för tjänsten är:
- Erfarenhet av att köra skjutstativtruck samt truckbehörighet B3
- Lätt för samarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som lagermedarbetare är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Till att börja med är uppdraget på 6 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

För rätt person finns stora möjligheter att tjänsten övergår till en anställning direkt hos kund.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten har start omgående. Rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och sök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
1. Första steget i våra rekryteringsprocesser är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan.
Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer använder vi även videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas på 073 684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Lagermedarbetare, lagerarbetare, lager, Järfälla, truckförare, truck, Adecco, orderplock, skjutstativ.

Ansök nu

Produktionsadministratör

Administrativ assistent
Läs mer Apr 27
Vill du arbeta med administration som produktionsadministratör hos vår kund i Järfälla, ett stabilt miljöföretag som gör världen lite bättre, varje dag. Då har vi på Adecco uppdraget för dig!

Om tjänsten
Som produktionsadministratör kommer du att ingår i ett nätverk av ca 15 st produktionsadministratörer i inom ett marknadsområde från Stockholm till Luleå.

I din roll som produktionsadministratör kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:

- förbereda fakturering

- avvikelsehantering

- kontering av leverantörsfakturor
Om dig
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieutbildning, gärna med ekonomisk inriktning. Du har erfarenhet av administration och är van att arbeta i olika datasystem.

Som person är du:
-noggrann och har förmåga att planera, organisera och prioritera
-effektiv och självständig
-kommunikativ och samarbetsorienterad

Viktigt för tjänsten är

Som produktionsadministratör har du en viktig samordningsroll där du dagligen kommunicerar med kunder, kollegor, samarbetspartners och lejdåkare. Du arbetar med all förekommande produktionsadministration som t ex kundbeställningar, förbereda fakturering, avvikelsehantering och kontering av leverantörsfakturor.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som är ett konsultuppdrag med start omgående.Till att börja med är uppdraget på 3 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.
För rätt person finns stora möjligheter att tjänsten övergår till en anställning hos vår kund.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök".
• Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.

• Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.

• Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Eva Holmen via 08 -598 981 97 

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 - 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Produktionsadministratör, administration, miljö, Järfälla, Adecco

Ansök nu

Receptionist till vår kund i Kallhäll!

Administrativ assistent
Läs mer Mar 13
Är du på jakt efter ett bra sommarjobb och brinner för service? Då har vi på Adecco Stockholm uppdraget för dig!

Hur ser din arbetsdag ut?

I rollen som receptionist/telefonist hos vår kund inom avfallshanteringsbranschen kommer dina arbetsuppgifter främst vara att ta emot samtal från kunder och koppla dem rätt. Du kommer även att sitta i receptionen och ta emot besökare samt ge service internt inom företaget. Vi söker främst dig som är på jakt efter ett sommarjobb som löper från och med vecka 25 fram till och med vecka 33. Arbetstiderna är måndag-fredag 8-17.

Vem trivs här?

Har du ett utpräglat servicetänk tillsammans med goda datorkunskaper kan du vara rätt person för tjänsten. Vidare tror vi att du kommer att trivas i rollen om du är ordningsam och har lätt för att lära. Din positiva attityd tillsammans med din goda kommunikationsförmåga kommer att göra dig till en uppskattad kollega!

Om anställningen

Tjänsten som receptionist är ett konsultuppdrag med tillsättning v.23 och löper fram till v. 33. 

Våra kunder finns runt om i Stockholm och är såväl större som mindre företag och de är verksamma inom många olika områden. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Timlön enligt avtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Vad erbjuder vi?

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag och vår viktigaste tillgång är våra kvalificerade medarbetare. Hos oss och på våra kunduppdrag kommer du som konsult att uppskattas för din kompetens som gör skillnad! Din vardag kommer att vara varierad med nedslag i många nya branscher, system och miljöer. Din erfarenhetsbank kommer att växa liksom ditt sociala och professionella kontaktnät.

Mer information finner du på www.adecco.se.

Är du intresserad?

Då ska du ansöka så snart som möjligt. Tjänsten ska tillsättas i sommar och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden.

Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta vår Kandidatsupport på tel: 08-598 980 10.

Vid frågor gällande rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig rekryterare Emma Heed på nummer 0736 84 73 62.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kundtjänstmedarbetare

Kundtjänstmedarbetare
Läs mer Feb 22
Har du erfarenhet från kundtjänst och brinner för att ge god service? Då har vi på Adecco uppdraget för dig hos vår kund.

Hur ser din arbetsdag ut?
I rollen som kundtjänstmedarbetare kommer du att hantera inkommande kundärenden över telefon och mail. Kunderna du möter är privata, statliga och kommunala företag och organisationer i alla typer av branscher. Ärendena spänner över hela vår kunds verksamhet och innefattar lösningar för avfallshantering, återvinning och sanering. Rollen innebär att du tar emot och registrerar kundens beställningar som i sin tur genererar arbetsorder. Vidare kommer du att svara på frågor om fakturor, tjänster och priser av standardkaraktär. I samband med kundkontakten kommer du också att ansvara för viss merförsäljning.

Vem trivs här?
Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och god datorvana. Du har tidigare erfarenhet från kundtjänst eller liknade serviceyrken och vet värdet av att erbjuda högklassig service. Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter och kunskaper inom miljöfrågor.

Att arbeta med kundtjänst hos vår kund kräver förmågan att snabbt men grundläggande sätta sig in i vår kunds olika produktområden och deras komplexa verksamhet, vilket är grunden för att kunna leverera ett arbete med god kvalité. Det viktigaste är att du trivs med telefonen som ditt arbetsverktyg och att du gärna gör det lilla extra för att ge god service åt deras kunder.

Då du kommer att vara vår kunds representant mot deras kunder lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och din inställning. Du är serviceinriktad och professionell i alla kundkontakter och kan upprätthålla en positiv och förtroendeingivande attityd även i stressade situationer. Du behöver dessutom vara självständig, drivande och noggrann.

Vad erbjuder vi?
Tjänsten som Kundtjänstmedarbetare är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Till att börja med är uppdraget på 6 månader men för rätt person löpande.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Är du intresserad? Då ska du ansöka så snart som möjligt. Tjänsten ska tillsättas omgående så rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Morgan Sandlund

Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta vår Kandidatsupport på tel: 08-598 980 10.

Välkommen att söka!

Ansök nu

Maskinuthyrare till Ramirent i Veddesta!

Lagerarbetare
Läs mer Jan 9
Är du redo för nästa utmaning? Har du utbildning inom fordonsteknik eller liknande och vill arbeta med reparation och underhåll? Se hit, då har vi uppdraget för dig med start omgående hos vår kund Ramirent i Veddesta!

Om Jobbet
Ramirent är en ledande leverantör av uthyrningslösningar som kombinerar de bästa maskinerna med service och kunskap. Ramirent erbjuder hyr-lösningar som förenklar kunders verksamhet. Bland deras kunder märks företag inom såväl byggindustrin som övrig industri samt offentlig sektor och privatpersoner. Ramirents kundcenter finns över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Ramirent AB ingår i den finska Ramirentkoncernen, som har verksamhet i 10 länder.

Som uthyrare på Ramirents kundcenter i Veddesta kommer du bland annat att arbeta i vekstadsmiljö med att testa och rengöra maskiner. Till kundcentret kommer kunder som ska hyra och återlämna maskiner och i tjänsten förekommer arbetsuppgifter även i butiksmiljö. Du som drivs att av ge god service och att hugga tag där det behövs kommer att trivas i rollen som Uthyrare på Kundcentret. Tjänsten är på heltid och ska tillsättas omgående.Arbetstiderna är måndag till fredag, 06:00-16:00

Om dig
Du som är en noggrann, ansvarstagande och serviceminded person kommer att passa in bra. Är du även social och prestigelös så kommer du att känna dig som hemma hos vår kund. Vi ser gärna att du som söker tjänsten har en fordonsteknisk utbildning och ett brinnande intresse för teknik och problemlösning. Meriterande om du har körkort

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen
Tjänsten som uthyrare är ett konsultuppdrag med tillsättning omgående. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. 

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Om ansökan
Tjänsten ska tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker därför löpande under ansökningstiden. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Emma Heed på mail emma.heed@adecco.se 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu