Sjöfartsverket jobb i Södertälje

Hitta lediga jobb hos Sjöfartsverket i Södertälje. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Södertälje.

Nautisk Inspektör/Ställföreträdande Lotsområdeschef

Transportchef
Läs mer Maj 14
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Nautisk handläggare/Stf Lotsområdeschefmed placering i Södertälje
Att arbeta som Nautisk Handläggare/Lotsområdeschef på Sjöfartsverket 
Sjöfartsverket tillhandahåller lotsning och biträde av lots till fartyg inom lotspliktigt område. Som nautisk handläggare bistår du ordinarie lotsområdeschef i det dagliga arbetet och du företräder Sjöfartsverket lokalt gentemot kunder, myndigheter och andra intressenter.
Du kommer att vara ställföreträdande lotsområdeschef tillsammans med ordinarie chef. Du kommer att ansvara för den dagliga chefs-och arbetsledningsrollen medan lotsområdeschefen  har det övergripande ansvaret för Södertälje lotsområde. Du har personalansvar för en grupp om ca 35 lotsar och 1 administratör. Du ingår i ledningsgruppen för Affärsområde Lotsning och rapporterar till affärs- och lotsområdeschefen. I tjänsten ingår viss beredskapstjänstgöring.
Arbetsuppgifter
I rollen som nautisk handläggare och ställföreträdande lotsområdeschef ansvarar du för drift och utveckling inom lotsområdet och verkar för att verksamheten bedrivs med kunder och intressenter i fokus. Du ansvarar för ekonomi- och verksamhetsuppföljning och har budget-, personal- och resultatansvar för området. Tillsammans med handledarna följer du upp och examinerar lotsar under utbildning. I arbetsuppgifterna ingår även att samordna det regionala krisberedskapsarbetet och  totalförsvarsplaneringen samt att samverka med länsstyrelserna och övriga aktörer inom ramen för arbetet med krisberedskap och totalförsvaret. Då en stor del av arbetet även innefattar att medverka i och utveckla samt leda lotsningsverksamheten utifrån ett nationellt perspektiv är det en förutsättning att du har möjlighet att resa i tjänsten.
Vem är du?
Vi söker dig med akademisk högskoleutbildning, det är meriterande om den har inriktning inom sjöfart eller logistik. Du har erfarenhet av tidigare chefs- och ledarbefattningar, du är van att arbeta med förändringar och verksamhetsutveckling i operativ verksamhet. Vi ser även att du har erfarenhet av långsiktigt och strategiskt förändringsarbete i komplexa organisationer. Utöver detta har du mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska. Du måste även inneha B-körkort.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av operativa verksamheter inom sjöfart och/eller logistik, och med fördel inom dygnet-runt verksamhet. Har du även fördjupad kunskap om sjötrafik, sjösäkerhet, hamnar, rederi, godsägare och godsflöden är det meriterande. 
Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Ditt ledarskap är kommunikativt, coachande och tillitsbaserat och du ger medarbetarna möjlighet till delaktighet, engagemang och ansvarstagande. Därför söker vi dig som är stabil och trygg i din ledarroll samt har god självinsikt. Vidare ser vi att du är lojal och en god representant för Sjöfartsverket. Du är lyhörd och har ett kundorienterat förhållningssätt med en förmåga att bygga förtroendefulla relationer, såväl internt som externt. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara självgående och ha förmåga att driva och inspirera till utveckling.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med bakgrundskontroll samt registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare. 
Varför ska du välja Sjöfartsverket?
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.
Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, det kan till exempel finnas möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete några dagar i veckan. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.
Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket. 
Inledande intervjuer kommer preliminärt att hållas under vecka 26.
Upplysningar:
Affärsområdeschef Andreas Arvidsson, 010-478 49 20 eller andreas.arvidsson@sjofartsverket.se
Lotsområdeschef Susann Tolppola, 010-478 48 02 eller susann.tolppola@sjofartsverket.se
Fackliga företrädare: 
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ib Bergström, samtliga kan nås via vår växel 0771-630000. 
Ansökan:
Registrera din ansökan senast den 2e juni 2024.
Diarienummer: 24-02452
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Chef Sjötrafikcentral

Transportchef
Läs mer Maj 7
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Chef Sjötrafikcentralmed placering i Södertälje
Affärsavdelningen jobbar med att öka sjösäkerheten och tillgängligheten för sjöfarten med kunden i fokus, samtidigt som påverkan av den marina miljön minimeras.
Till Affärsområde Sjötrafikservice söker vi ökad ledningsförmåga för att kunna utveckla affärsområdet med den service som är nödvändig för säkra och effektiva fartygsanlöp på ostkusten, norrlandskusten och in till Mälaren. Vi finns idag i Södertälje med funktioner för VTS, Lotsplanering Sweden Traffic och kanaldrift av broar och sluss för Södertälje kanal. I Gävle har vi i dagsläget en mindre central för lotsplanering för norrlandskusten
Inriktningen är att etablera ett operativt samarbete med Stockholms Hamnar med en gemensam sjötrafikcentral i Stockholm som ska betjäna ost- och norrlandskustens alla fartygsanlöp inklusive Mälarhamnarna.  Vi är i ett uppbyggnadsskede av projektet Tre Trafikcentraler som syftar till att etablera likvärdiga sjötrafikcentraler av internationellt acceptabel nivå i Stockholm, Göteborg och Malmö. För inlandssjöfart på Göta  Älv och Vänern  finns en etablerad kanalcentral i Trollhättan.
Arbetsuppgifter Inom det geografiska täckningsområdet är du verksamhetschef för  Sjöfartsverkets leveranser av funktionerna VTS,  lotsplanering/anlöpskoordinering och Sweden Traffic. Den sistnämnda funktionen är nationell med ett antal olika tjänster för sjösäkerhet. I ansvaret ingår också funktionen för manövrering av sluss och broar i Södertälje. Som stöd kommer du att ha två underställda driftchefer och omkring 50 kvalificerade medarbetare. Detta för att så kostnadseffektivt som möjligt säkerställa högsta möjliga servicenivå av de tjänster som vi tillhandahåller. Det är en komplex tjänstemiljö med utgångspunkt i nautisk säkerhet, logistik kring trafikflödet med innehåll av såväl tekniska som nautiska driftförutsättningar för vilka du som CTC ansvarar för inför kund. Du ansvarar också för att korrekta och uppdaterade avtal och överenskommelser som behövs för utförandet av tjänsterna finns gentemot andra myndigheter, företag och aktörer.
I ansvaret ligger också att säkra tillräcklig kompetensnivå på vår personal genom adekvat utbildning, utvecklande rekryteringar och en stimulerande och säker arbetsmiljö. De närmsta åren kommer innebära ett större utvecklingsarbete för att hitta rätt i hur vi anpassar oss till nya förutsättningar. Inte minst vår funktion i totalförsvaret är något som kommer påverka vår förmåga och anpassning. Processer, arbetsflöden och tekniskt stöd behöver genomlysas för att identifiera förbättringsområden och ansvarspunkter vilket kommer påverka organisationens utveckling och vilka kompetensområden som behöver förstärkas.
I arbetsuppgifterna ingår att, tillsammans med tillämpliga delar av andra affärsområden på Affärsavdelningen och med Infrastrukturavdelningen, utveckla ett öppnare och mer tvärfunktionellt arbetssätt. Detta innefattar utöver leverans och utveckling av våra anlöpstjänster även planering och resursuppbyggnad inom regional kris- och beredskapshantering liksom vår del av ett utvecklat totalförsvar.
Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp och rapporterar till affärsområdeschefen enligt interna riktlinjer och styrprinciper. Ledord är sjösäkerhet, miljöskydd och träffsäkra leveranser.  Du har övergripande personalansvar och arbetsmiljöansvar samt ansvarar för att verksamheten håller sig inom budget och är kostnadseffektiv.
Verksamheten innehåller många utmaningar och sker i en miljö där såväl frågor om daglig operativ drift som strategisk utveckling är närvarande. Vi ser att du värnar om arbetsmiljöfrågor och agerar utifrån ett förebyggande arbetssätt i samarbete med berörda personalgrupper och deras ombud.
I tjänsten kan viss chefsberedskap förekomma liksom resor, oftast inom landet.
Vem är du? Vi söker dig med flerårig ledarerfarenhet som har vana att leda i förändring. Vidare ser vi att du har arbetslivserfarenhet från transport/logistik inom den maritima sektorn eller annat trafikslag. Du har som lägst eftergymnasial utbildning och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. Du har mycket god datorvana och erfarenhet av att arbeta i olika verksamhetssystem (exempelvis IFS).
Det är meriterande om du arbetslivserfarenhet från statlig myndighet eller offentlig sektor, samt arbete med totalförsvarsfrågor. Vidare ser vi det som meriterande om du har ledarerfarenhet från dygnet-runt-verksamhet samt goda erfarenhet från samarbete med externa aktörer. Har du tidigare arbetat med utveckling av processer och rutiner är det meriterande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du som söker är trygg, stabil och har god självinsikt. Du har god samarbetsförmåga och har förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt. Vidare ser vi att du är självgående och uthållig och driver processer framåt. Som person är du strukturerad med ordning och reda och föredrar att arbeta metodiskt efter fastställda principer. Du trivs att arbeta i team, är inlyssnande och har förmåga att delegera.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med bakgrundskontroll samt registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare.
Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast.
Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.
Intervjuer kommer att hållas via Skype.
Upplysningar: Bengt-Åke Larsson, 010-4784651eller Bengt-Ake.Larsson@Sjofartsverket.se
Fackliga företrädare:  Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ib Bergström, samtliga kan nås via vår växel 0771-630000
Ansökan:
Registrera din ansökan senast den 26e maj 2024
Diarienummer: 24-01447
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Kanaltekniker Södertälje

Underhållsarbetare, bygg och anläggning
Läs mer Mar 19
Sveriges vackraste arbetsplats söker en


Kanaltekniker

med placering i Södertälje


Affärsområdet Slussar och Kanaler, enheten Farled och Underhåll ansvarar för slussen och farleden för Södertälje Kanal. Även för underhåll av fem broar samt manövrering för tre av broarna som går över kanalen. Därutöver ansvarar vi för farled och slussar i Falsterbo, Säffle och Trollhättekanal samt ett underhållsansvar för markområden i anslutning till farleden. 


Arbetsuppgifter

Som Kanaltekniker ingår du i vår grupp som utför förebyggande och avhjälpande underhåll för sluss, farled och broanläggningar längs Södertälje kanal. Din arbetsdag kommer mestadels att innebära arbete med felsökning, underhåll och reparation av anläggningen och farledsutrustning. En del arbetsuppgifter kan vara fysiskt krävande som t.ex. arbete med bryggkonstruktioner, dykdalber och stålkonstruktioner. I arbetet ingår också arbete från arbetsbåt samt skötsel och underhåll av båtarna. 


Arbetet utförs vanligtvis under dagtid med veckovis beredskapstjänstgöring. Arbetet utförs på obekväm arbetstid vid broöppningar och vid beredskapsutryckningar. Eftersom beredskap ingår i tjänsten bör sökande vara bosatt i eller i närheten av Södertälje men en inställelsetid på 60 minuter. Vid behov av hjälp på våra andra anläggningar kan arbete på annan ort även förekomma.


Vem är du?

För att vara aktuell för rollen som Kanaltekniker krävs att du: 



• Har B-körkort. 
• Har lägst examen från gymnasieutbildning inom teknik med inriktning mekanik, el, energi, automation, PLC eller annan som vi bedömer likvärdigt.
• Har god förmåga att utföra fysiskt krävande uppgifter. 
• Har god datorvana samt kan hantera digitala verktyg såsom underhållssystem. 
• Har god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift
• Kan inställa dig på arbetsplatsen inom 60 minuter


Det är meriterande om du har: 



• ROC-certifikat
• Erfarenhet av att köra mindre fartyg (mellan ca 10-20 meters längd)
• Behörighet fartygsbefäl klass VIII 
• Traktor- och/eller maskinförarvana
• Hydraulikerfarenhet
• Erfarenhet av arbete med styr & reglerteknik
• Erfarenhet av fastighetsskötsel
• Erfarenhet av underhållsarbete med maskinanläggningar gärna med inriktning på brounderhåll 
• Erfarenhet av arbete som industriservice- eller underhållstekniker 


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har en positiv attityd och har lätt för att samarbeta och komma överens med andra människor. Du är ansvarstagande och driver dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt. Du är strukturerad och ser till att klara av dina uppgifter inom given tidsram. När du stöter på utmanande problem har du förmåga att hitta nya lösningar utan att det blir på bekostnad av säkerheten.  


Varför ska du välja Sjöfartsverket?

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.


Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?

Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. 


Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.

Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket. 


Intervjuer kommer att hållas via Skype v.15-17


Upplysningar:

Chef Nicklas Tåqvist, 010-478 51 63 eller nicklas.taqvist@sjofartsverket.se


Fackliga företrädare: 

Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-630000. 


Ansökan:

Registrera din ansökan senast den 9e april 2024

Diarienummer: 24-01741


Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsplanerare

Servicehandläggare
Läs mer Dec 13
Sveriges vackraste arbetsplats söker en


Lotsoperatör

med placering i Södertälje


Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket

Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten och även öppensjölotsningar. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av resurser.


Arbetsuppgifter

Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid.


Vem är du?

Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen och har giltig radiobehörighet SRC. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. 


Det är meriterande om du har examen Fartygsbefäl

klass VIII, utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart, ROC samt B-körkort. Även utbildning inom logistik är meriterande eller erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med bakgrundskontroll samt registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. 


Varför ska du välja Sjöfartsverket?

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.


Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?

Den här rekryteringen gäller en timanställning som ska tillsättas snarast och som gäller i högst 12 månader från startdatum.


Intervjuer kommer att hållas via Skype löpande.


Upplysningar:

Chef Patrik Skoglund, 010-478 54 19 eller patrik.skoglund@sjofartsverket.se


Fackliga företrädare: 

Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-630000. 


Ansökan:

Registrera din ansökan senast den 3 januari 2024.

Diarienummer: 23-06477


Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Kanaloperatör, Södertälje

Servicehandläggare
Läs mer Dec 13
Sveriges vackraste arbetsplats söker en


Kanaloperatör

med placering i Södertälje


Att arbeta som Kanalcentralsoperatör på Sjöfartsverket

Sjöfartsverket tillhandahåller en unik nautisk kompetens med lokal anknytning och hög tillgänglighet. För affärsområdet slussar och kanaler är det övergripande uppdraget att planera lotsningar och tillse att farleden har maximal tillgänglighet på ett effektivt sätt. Målet är att öka sjösäkerheten och tillgängligheten för sjöfarten med kunden i fokus, samtidigt som påverkan på den marina miljön minimeras.



Arbetsuppgifter

Som Kanalcentralsoperatör har du en viktig roll för att säkerhet och service upprätthålls. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är manövrering av broar och slussar, kommunikation med fartygstrafik och fritidsbåtar via VHF, inrapportering av tekniska fel längs farleden samt sköta administrativa uppgifter. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Förutom det logistiska kontorsarbetet ingår det vissa praktiska moment utomhus, du kommer ibland att hjälpa till med att förtöja fartyg i slussen. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.



Vem är du?

Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. Du måste vara fysiskt fullt frisk och kunna röra dig obehindrat.



Det är meriterande om du har examen Fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet SRC. Annat som är meriterande är utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart, lotsplanering i Fenix, underhållssystemet Poseidon och att du fjärrstyrt broar och slussar. Vidare är det meriterande om du arbetat med att dra tross, kört broar på plats (lokalt) och har kunskap om dammsäkerhet. Även utbildning/erfarenhet inom logistik är meriterande, liksom kunskap om de lagar och förordningar som reglerar lotsning på svenskt farvatten. 



Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.



Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket. 



Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.



Hur och när?

Den här rekryteringen gäller tillsvidareanställning som beräknas tillsättas under våren 2024. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställing.


Intervjuer kommer att hållas den 10:e januari.



Upplysningar:

Chef Patrik Skoglund 010-478 54 19 eller patrik.skoglund@sjofartsverket.se



Fackliga företrädare: 

Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 



Registrera din ansökan senast tisdag 3 januari 2024.

Diarienummer: 23-06479



Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Nautisk Handläggare/Stf Lotsområdeschef

Transportchef
Läs mer Jun 2
Sveriges vackraste arbetsplats söker en


Nautisk Handläggare/Stf Lotsområdeschef

med placering Södertälje


Att arbeta som Nautisk Handläggare/Lotsområdeschef på Sjöfartsverket 




Sjöfartsverket tillhandahåller lotsning och biträde av lots till fartyg inom lotspliktigt område. Som nautisk handläggare bistår du ordinarie lotsområdeschef i det dagliga arbetet och du företräder Sjöfartsverket lokalt gentemot kunder, myndigheter och andra intressenter.


Du kommer att vara ställföreträdande lotsområdeschef tillsammans med ordinarie chef. Du kommer att ansvara för den dagliga chefs-och arbetsledningsrollen medan lotsområdeschefen  har det övergripande ansvaret för Södertälje lotsområde. Du har personalansvar för en grupp om ca 35 lotsar och 1 administratör. Du ingår i ledningsgruppen för Affärsområde Lotsning och rapporterar till affärs- och lotsområdeschefen. I tjänsten ingår viss beredskapstjänstgöring.


Arbetsuppgifter 

I rollen som nautisk handläggare och ställföreträdande lotsområdeschef ansvarar du för drift och utveckling inom lotsområdet och verkar för att verksamheten bedrivs med kunder och intressenter i fokus. Du ansvarar för ekonomi- och verksamhetsuppföljning och har budget-, personal- och resultatansvar för området. I arbetsuppgifterna ingår även att samordna det regionala krisberedskapsarbetet och  totalförsvarsplaneringen samt att samverka med länsstyrelserna och övriga aktörer inom ramen för arbetet med krisberedskap och totalförsvaret. 


Vem är du?

Vi söker dig med akademisk högskoleutbildning, med inriktning inom sjöfart eller logistik. Du har erfarenhet av tidigare chefs- och ledarbefattningar. Mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska är ett krav. Du måste inneha B-körkort (manuellt växlat fordon).


Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av operativa verksamheter inom sjöfart och/eller logistik, och med fördel inom dygnet-runt verksamhet. Har du även fördjupad kunskap om sjötrafik, sjösäkerhet, hamnar, rederi, godsägare och godsflöden är det meriterande. 


Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är stabil och trygg i din ledarroll samt har god självinsikt. Vidare ser vi att du är lojal och en god representant för Sjöfartsverket. Du är lyhörd och har ett kundorienterat förhållningssätt med en förmåga att bygga förtroendefulla relationer, såväl internt som externt. För att bli framgångsrik i rollen behöver du vara självgående och ha förmåga att driva och inspirera till utveckling.


Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.


Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, det kan till exempel finnas möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete några dagar i veckan. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?

Den här rekryteringen ska tillsättas snarast och gäller en tidsbegränsad anställning på ett år med möjlighet till förlängning. Anställningen gäller under projekttiden för Södertälje kanals ombyggnad. 


Intervjuer kommer att hållas på Skype den 22 samt 26 juni 2023.


Upplysningar:

Affärsområdeschef Andreas Arvidsson, 010-478 49 20 eller andreas.arvidsson@sjofartsverket.se

Lotsområdeschef Susann Tolppola, 010-478 48 02 eller susann.tolppola@sjofartsverket.se


Fackliga företrädare: 

Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Tapani Hoffrén, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-630000. 


Registrera din ansökan senast den 18 juni 2023.

Diarienummer: 23-03527


Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatörer på timmar

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Apr 5
Sveriges vackraste arbetsplats söker


Lotsoperatörer på timmar


med placering i Gävle eller Södertälje


 


Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket

Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten och även öppensjölotsningar. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av resurser.

 


Arbetsuppgifter

Som lotsoperatör kommer du att arbeta som logistikkoordinator med uppgifterna att ta emot lotsbeställningarna och fördela och planera lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Som operatör har vi nära kontakt med våra kunder och våra interna resurser. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid.

 


Vem är du?

Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system.


Utbildning inom logistik är meriterande eller erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart, SRC/ROC samt B-körkort för manuellt växlad bil. Kandidat som inte har SRC/ROC förväntas genomföra denna under grundutbildningen.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder och medarbetare. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.



Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

 


Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.


Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?

Den här rekryteringen beräknas tillsättas snarast och gäller en timanställning. Under sommarperioden kommer behovet vara stort.


Upplysningar:

Patrik Skoglund, Chef Lotsplaneringen Södertälje/Gävle, 010-478 54 19.

 


Fackliga företrädare:

Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.


Registrera din ansökan senast den 23 april 2023.


Diarienummer: 23-02277


 


Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör Södertälje

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Apr 5
Sveriges vackraste arbetsplats söker en


Lotsoperatör


med placering i Södertälje


 


Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket

Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten och även öppensjölotsningar. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av resurser.

 


Arbetsuppgifter

Som lotsoperatör kommer du att arbeta som logistikkoordinator med uppgifterna att ta emot lotsbeställningarna och fördela och planera lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Som operatör har vi nära kontakt med våra kunder och våra interna resurser. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid.

 


Vem är du?

Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system.


Utbildning inom logistik är meriterande eller erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart, SRC/ROC samt B-körkort för manuellt växlad bil. Kandidat som inte har SRC/ROC förväntas genomföra denna under grundutbildningen.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder och medarbetare. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.



Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

 


Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.


Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?

Den här rekryteringen beräknas tillsättas snarast och gäller en tillsvidareanställning. 


Upplysningar:

Patrik Skoglund, Chef Lotsplaneringen Södertälje/Gävle, 010-47 85 419

 


Fackliga företrädare:

Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.


Registrera din ansökan senast den 23 april 2023.


Diarienummer: 23-02278


 


Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

VTS-operatör/Trafikoperatör (timvikariat)

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Mar 21
Sveriges vackraste arbetsplats söker två


 


VTS-operatör/Trafikoperatör (timvikariat)

 


med placering i Södertälje


 


 


Att arbeta som VTS-operatör på Sjöfartsverket

Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som VTS-operatör/Trafikpoperatör något för dig.


 


Som VTS-operatör arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen och övriga hinder i farleder, samt tillhandahålla relevant trafikinformation till fartyg i fastställda VTS-Områden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minimera risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området. Dina arbetsverktyg är bland annat ett VTS-system med AIS och radarinformation, VHF-radio och dator.


 


Att arbeta som Trafikoperatör på Sjöfartsverket

Som Trafikoperatör arbetar du med modern teknik för att bedöma, producera och sända ut navigationsvarningar via VHF, MF och Navtex (MSI – Maritime Safety Information). Du tar emot och registrerar nautisk felrapportering av sjösäkerhetsanordningar (SSA). I arbetet ingår även att följa upp åtgärder från underhållsansvariga samt sända ut informationen internt.

Du fungerar som nationell samordnare för incidentrapportering och övervakar sjötrafiken utifrån gällande regelverk. Du arbetar med övervakning av TSS-områden och innehar supportfunktion mot MSW-portalen. Det ingår IT-beredskap efter kontorstid.


 


Vem är du?

Vi söker dig som har sjökaptensexamen. Tidigare erfarenhet som vaktgående befäl är meriterande. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska, i både tal och skrift. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för sjöfolk eller annat intyg som säkerställer tjänstbarhet i nattarbete.


 


Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför öppenhet, service, kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann.


 


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap.


 


Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.


 


Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


 


Hur och när?

Den här rekryteringen gäller en anställning som timvikarie med start snarast. 

Intervjuer kommer att genomföras löpande, skicka gärna in dig ansökan så snart du kan.


 


Upplysningar:

Chef Sjötrafikinformation TC Södertälje Agneta Hedström, 010-478 60 48, agneta.hedstrom@sjofartsverket.se 


 


Fackliga företrädare: 

Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 


 


Registrera din ansökan, tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen för att styrka dina behörigheter och certifikat, senast den 4 april 2023.

Diarienummer: 23-01935


 


Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Farledstekniker/Styrman Södertälje

2:e Styrman
Läs mer Jan 23
Sveriges vackraste arbetsplats söker enFarledstekniker/Styrman
med placering i Södertälje


Att arbeta som Farledstekniker på Sjöfartsverket

Till största delen kommer du att arbeta som farledstekniker men ombord är rollen styrman vilket innebär planeringsansvar samt ansvar att kunna gå in som tillförordnad befälhavare. exempelvis under ordinarie befälhavares ledighet/sjukdom.

Som farledstekniker arbetar du med drift och underhåll av sjösäkerhetsanordningar. Arbetet genomförs till största delen från en farledsbåt med tre personer i besättningen men ibland används bil vid landbaserade arbeten alternativt mindre båtar och svävare. Arbetet är till stor del fysiskt ansträngande, t ex klättring i fyrar, däcksarbete mm.?

Du är stationerad i Södertälje och i tjänsten ingår att genomföra förrättningar på annan ort av varierande längd och tid, vi tillämpar även jobbrotation med övriga farledsgrupper i landet då det finns behov av det. Arbetstidsmåttet är för närvarande 40tim/vecka.


Arbetsuppgifter

Vi söker Dig som har erfarenhet av allmänt sjöarbete från mindre fartyg/båtar i vilket ingår framförande/manövrering av enheten samt däcksarbete och dagligt underhåll. Till detta kommer planering samt arbete i olika underhållssystem.

Du har ett högt säkerhetstänk, är noggrann i ditt arbete samt har en god prioriteringsförmåga. Vidare är du positiv, prestigelös och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Du tar ansvar för dig själv samt din arbetsgrupp, representerar Sjöfartsverket internt och externt med utgångspunkt från vår värdegrund (Öppen Professionell Engagerad), våra interna styrdokument samt i övrigt en god dialog.


Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av allmänt arbete och underhåll av fartyg/båtar samt vana att arbeta med datorsystem och uppfyller följande krav:  

- Lägst examen ”Maskinbefäl klass VIII”
- Lägst giltig behörighet ”Fartygsbefäl klass VII” (obs, inte inre fart behörighet)
- Giltigt certifikat Basic Safety enligt STCW Manila 
- Giltigt certifikat ROC enligt STCW Manila
- Godkänt läkarintyg för sjöfolk, obegränsat
- Körkort klass B

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga eftersom du kommer att ha kontakter med personer såväl internt inom Sjöfartsverket som externt. Det är också viktigt att du har lätt för att arbeta på ett strukturerat sätt och att du är självgående. 

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.



Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som skall tillsättas under första kvartalet 2023.Intervjuer kommer att hållas via Skype/teams vecka 6 och 7.


Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith 010-478 48 03.
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 54 57 


Fackliga företrädare:
Registrera din ansökan senast den 6 februari 2023

Diarienummer:23-00531

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Farledstekniker/Styrman Södertälje

2:e Styrman
Läs mer Jan 24
Sveriges vackraste arbetsplats söker enFarledstekniker/Styrman
med placering i Södertälje


Att arbeta som Farledstekniker på Sjöfartsverket

Till största delen kommer du att arbeta som farledstekniker men ombord är rollen styrman vilket innebär planeringsansvar samt ansvar att kunna gå in som tillförordnad befälhavare. exempelvis under ordinarie befälhavares ledighet/sjukdom.

Som farledstekniker arbetar du med drift och underhåll av sjösäkerhetsanordningar. Arbetet genomförs till största delen från en farledsbåt med tre personer i besättningen men ibland används bil vid landbaserade arbeten alternativt mindre båtar och svävare. Arbetet är till stor del fysiskt ansträngande, t ex klättring i fyrar, däcksarbete mm.?

Du är stationerad i Södertälje och i tjänsten ingår att genomföra förrättningar på annan ort av varierande längd och tid, vi tillämpar även jobbrotation med övriga farledsgrupper i landet då det finns behov av det. Arbetstidsmåttet är för närvarande 40tim/vecka.


Arbetsuppgifter

Vi söker Dig som har erfarenhet av allmänt sjöarbete från mindre fartyg/båtar i vilket ingår framförande/manövrering av enheten samt däcksarbete och dagligt underhåll. Till detta kommer planering samt arbete i olika underhållssystem.

Du har ett högt säkerhetstänk, är noggrann i ditt arbete samt har en god prioriteringsförmåga. Vidare är du positiv, prestigelös och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor. Du tar ansvar för dig själv samt din arbetsgrupp, representerar Sjöfartsverket internt och externt med utgångspunkt från vår värdegrund (Öppen Professionell Engagerad), våra interna styrdokument samt i övrigt en god dialog.


Vem är du?

Vi söker dig som har erfarenhet av allmänt arbete och underhåll av fartyg/båtar samt vana att arbeta med datorsystem och uppfyller följande krav:  

- Lägst examen ”Maskinbefäl klass VIII”
- Lägst giltig behörighet ”Fartygsbefäl klass VII” (obs, inte inre fart behörighet)
- Giltigt certifikat Basic Safety enligt STCW Manila 
- Giltigt certifikat ROC enligt STCW Manila
- Godkänt läkarintyg för sjöfolk, obegränsat
- Körkort klass B

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga eftersom du kommer att ha kontakter med personer såväl internt inom Sjöfartsverket som externt. Det är också viktigt att du har lätt för att arbeta på ett strukturerat sätt och att du är självgående. 

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket

Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.



Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som skall tillsättas under första kvartalet 2023.Intervjuer kommer att hållas via Skype/teams vecka 6 och 7.


Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith 010-478 48 03.
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 54 57 


Fackliga företrädare:
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan senast den 6 februari 2023

Diarienummer:23-00531

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatörer Södertälje

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Jan 5
Sveriges vackraste arbetsplats söker två stycken timanställda
Lotsoperatörer

med placering i Södertälje

Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av resurser. Vi söker två lotsoperatörer som kan arbeta vid behov. Intern utbildning för lotsoperatörer inleder anställningen. Egenskaper viktiga för tjänsten är god serviceanda och god förmåga att planera.

Arbetsuppgifter
Som lotsoperatör kommer du arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen eller relevant HY-utbildning. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet inom sjöfart plus SRC/ROC för radiotrafik. Även utbildning inom logistik är meriterande eller erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet. Tjänsten kräver Fartygsbefäl klass VIII och radiocertifiering SRC. Kandidat som inte har eftersökt kompetens förväntas genomföra kompetenshöjande utbildning som Sjöfartsverket ombesörjer. Tjänsten inleds även med en grundutbildning för lotsoperatörer.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller två timanställningar som beräknas tillsättas snarast. (Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning). Intervjuer kommer att ske vecka 5 och 6.

Upplysningar:
Patrik Skoglund, Chef Lotsplaneringen Södertälje, 010-478 54 19 eller patrik.skoglund@sjofartsverket.se.

Fackliga företrädare:
SACO Peter Hellberg, ST-Sjöfart Carl Cremonese, SEKO Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 22 januari 2023.
Diarienummer: 23-00138

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Byggare/Farledstekniker

Maskinbefäl, fartyg
Läs mer Dec 7
Sveriges vackraste arbetsplats söker enByggare/Farledstekniker
med placering i Södertälje



Att arbeta som Byggare/Farledstekniker på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket arbetar med reparation, underhåll och avveckling av sjösäkerhetsanordningar i den svenska skärgården. Du arbetar dagtid i genomsnitt 40 tim i veckan under en fyraveckorsperiod. Arbetet är fysiskt krävande och innebär resor utmed kusten med båt alternativt bil. Förrättning utanför stationeringsorten förekommer under de flesta arbetspassen.Din arbetsgrupp är en av 6 grupper inom enheten Farledsdrift vilket gör att det kan förekomma ”jobrotation” mellan grupperna vilket innebär att du även kan komma att arbeta med ordinarie farledsverksamhet.



Arbetsuppgifter
Som Byggare ingår du i vår farledsgrupp som utför bygg och underhållsarbeten på främst avtalsobjekt men även på Sjöfartsverkets sjösäkerhetsanordningar. Arbetsbåtarna som vi använder är dagbåtar i storlek upp till 33 bruttoton. Din arbetsdag kommer mestadels att innebära arbete med underhåll och reparation av fasta och flytande sjösäkerhetsanordningar. En del arbetsuppgifter kan vara fysiskt krävande som t.ex. arbete med större och mindre byggkonstruktioner, betongarbeten och stålkonstruktioner. I arbetet ingår också skötsel och underhåll av båtarna.


Arbetet kommer till största delen att bedrivas från en arbetsbåt, med tre personer i besättningen. Båten är igång under den isfria delen av året, resterande del av året sker arbetet landbaserat.


Vem är du?
Vi söker en händig person som har erfarenhet av trä- och betongarbete kombinerat med ett utbildningsbevis maskinbefälklass VIII, giltigt obegränsat läkarintyg för sjöfolk samt giltigt certifikat Basic Safety.


Krav:
Utbildningsbevis maskinbefälsexamen klass VIII
Giltigt Basic-Safety certifikat enligt STCW Manila
Erfarenhet inom betong/träarbete
B-körkort för manuellt växlat fordon
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Godkänt obegränsat läkarintyg för sjöfolk (grupp 1)


Meriterande:
Gymnasial utbildning inom betong/träarbete
Yrkesbevis inom betong/träarbete
Lägst motorsågskort A
Körkort BE
FB8
Erfarenhet av sjöentreprenad


Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har en positiv attityd och har lätt för att samarbeta och komma överens med andra människor. Du är ansvarstagande och driver dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt men har också en mycket god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i ett team.


Vidare är Du är strukturerad och ser till att klara av dina uppgifter inom given tidsram. Du har ett högt säkerhetstänk, är noggrann i ditt arbete samt har en god prioriteringsförmåga. Vid utmanande problem har du förmåga att hitta nya lösningar utan att det blir på bekostnad av säkerheten. Arbetet innebär externa och interna kontakter varför personliga egenskaper som öppenhet, service- och samarbetsförmåga är kritiska.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare.


Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklings-inriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning. Intervjuer kommer att hållas via Skype.


Upplysningar:
Chef Farledsdrift, Ulf Smith 010 478 4803. ulf.smith@sjofartsverket.se
Arbetsledare, Ellinor Gröndahl 010 478 5457. ellinor.grondahl@sjofartsverket.se


Fackliga företrädare:
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ulf Bäcklund, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.


Registrera din ansökan senast den 8 januari 2023.
Diarienummer: 22-05535

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör Timvikariat Södertälje

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Maj 2
Sveriges vackraste arbetsplats söker 
Lotsoperatör 
Med placering i Södertälje 

Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten och även öppensjölotsningar. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av resurser.

Arbetsuppgifter
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Förutom det logistiska kontorsarbetet ingår det vissa praktiska moment utomhus, du kommer ibland att hjälpa till med att förtöja fartyg i slussen” Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen och giltig radiobehörighet SRC. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart och ROC samt examen Fartygsbefäl klass VIII . Även utbildning inom logistik är meriterande eller erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.
Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är ett timvikariat som kommer tillsättas snarast. Intervjuer kan komma att ske löpande. 
Upplysningar:
Patrik Skoglund, Chef Kanalcentral Södertälje, 010-478 54 19 eller patrik.skoglund@sjofartsverket.se
Fackliga företrädare:
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson,
samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan, där du bifogar bevis på SRC-certifikat, senast den 15 maj 2022.
Diarienummer: 22-02395

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vikarierande Farledstekniker till Södertälje

Maskinbefäl, fartyg
Läs mer Mar 25
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Vikarierande Farledstekniker
med placering i Södertälje

Att arbeta som Farledstekniker på Sjöfartsverket
Som farledstekniker arbetar du med drift och underhåll av sjösäkerhetsanordningar (fyrar och sjömärken). Arbetet genomförs till största delen från en farledsbåt, men ibland används bil vid landbaserade arbeten alternativt mindre båtar. Arbetet är många gånger fysiskt ansträngande t.ex. klättring i fyrar. 
I tjänsten ingår att genomföra förrättningar på annan ort av varierande längd och tid, vi tillämpar även jobbrotation när det finns behov av det. Under perioden är arbetstiden förlagd till måndag till torsdag 10h/dag, fredagen inarbetad. 
Vem är du?
Vi söker dig som är praktiskt lagd och har erfarenhet av maskinunderhåll. Du måste ha möjlighet att utgå från Södertälje då Sjöfartsverket inte tillhandahåller boende på orten. Du behöver förutsättningar för godkänt läkarintyg för Sjöfolk och du ska uppfylla nedanstående krav. 

Krav för anställningen:
•    Gymnasieexamen från för tjänsten relevant område exempel teknisk inriktning alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
•    Dokumenterad erfarenhet av krankörning och/eller hjullastare
•    Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
•    Körkort klass B för manuellt växlat fordon
Meriterande:
•    Erfarenhet av daglig tillsyn och underhåll av fartygsmaskiner

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ eftersom du kommer att ha kontakter med personer såväl internt inom Sjöfartsverket som externt. Det är också viktigt att du har lätt för att arbeta på ett strukturerat sätt och att du är självgående.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.
Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.
Hur och när?
Den här rekryteringen gäller ett vikariat som ska tillsättas snarast och dock längst till 2022-06-30 med möjlighet till förlängning. 
Urval för tjänsten sker löpande och intervjuer kommer att hållas via Skype. 
Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith, 010 478 4803, ulf.smith@sjofartsverket.se
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 5457, ellinor.grondahl@sjofartsverket.se
Fackliga företrädare:
Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 
Registrera din ansökan senast den4/4 2022.
Diarienummer: 22-01804
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör (timvikariat-Södertälje)

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Jan 19
Sveriges vackraste arbetsplats söker 
Lotsoperatör 
Med placering i Södertälje 

Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten och även öppensjölotsningar. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av resurser.

Arbetsuppgifter
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Förutom det logistiska kontorsarbetet ingår det vissa praktiska moment utomhus, du kommer ibland att hjälpa till med att förtöja fartyg i slussen” Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen, examen Fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet SRC. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart och ROC. Även utbildning inom logistik är meriterande eller erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.
Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är ett timvikariat som kommer tillsättas snarast. Intervjuer sker via Skype under v 6, och 7.
Upplysningar:
Patrik Skoglund, Chef Kanalcentral Södertälje, 010-478 54 19 eller patrik.skoglund@sjofartsverket.se
Fackliga företrädare:
Saco-S Jesper Svensson, OFR/ST Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson,
samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan, där du bifogar bevis på SRC-certifikat och examen Fartygsbefäl klass VIII, senast den 6 februari 2022.

Diarienummer: 22-00360

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vikarierande Farledstekniker

Maskinbefäl, fartyg
Läs mer Sep 17
Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Vikarierande Farledstekniker

med placering i Södertälje


Att arbeta som Farledstekniker på Sjöfartsverket
Som farledstekniker arbetar du med drift och underhåll av sjösäkerhetsanordningar. Arbetet genomförs till största delen från en farledsbåt, men ibland används bil vid landbaserade arbeten alternativt mindre båtar. Arbetet är många gånger fysiskt ansträngande som t.ex. klättring i fyrar. I tjänsten ingår att genomföra förrättningar på annan ort av varierande längd och tid, vi tillämpar även jobbrotation när det finns behov av det. Arbetstidsmåttet är för närvarande 40tim/vecka.


Vem är du?
Vi söker dig som är praktiskt lagd och har erfarenhet av fartygs- och maskinunderhåll, är van att arbeta med datorsystem och som uppfyller nedanstående krav:
- Lägst examen Maskinbefäl klass VIII
- Giltigt Basic Safety certifikat enligt STCW Manila
- Godkänt läkarintyg för sjöfolk
- Erfarenhet av daglig tillsyn och underhåll av fartygsmaskiner
- Erfarenhet av underhållssystem
- Erfarenhet av fartygsunderhåll
- Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
- God allmän datorvana
- Körkort klass B för manuellt växlat fordon

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ eftersom du kommer att ha kontakter med personer såväl internt inom Sjöfartsverket som externt. Det är också viktigt att du har lätt för att arbeta på ett strukturerat sätt och att du är självgående

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi  arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller ett vikariat från och med snarast dock längst till och med 2022-07-01. Intervjuer kommer att hållas via Skype v. 40-41.

Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith, 010 478 4803, ulf.smith@sjofartsverket.se
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 5457, ellinor.grondahl@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
Saco Jesper Svensson, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, Seko Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 3 oktober 2021.
Diarienummer: 21-03966.

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör tillsvidare

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Maj 11
Sveriges vackraste arbetsplats söker

Lotsoperatör

med placering i Södertälje

Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst.

Arbetsuppgifter
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering.

Förutom det logistiska kontorsarbetet ingår det vissa praktiska moment utomhus, du kommer ibland att hjälpa till med att förtöja fartyg i slussen. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen, examen Fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet SRC. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. Du måste vara fysiskt fullt frisk och kunna röra dig obehindrat. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart. Även utbildning inom logistik är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap, så du får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast.

Upplysningar:
Patrik Skoglund, Chef Kanalcentral Södertälje, 010-478 54 19.

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan, där du bifogar bevis på SRC-certifikat och examen Fartygsbefäl klass VIII, senast den 30 maj 2021.
Diarienummer: 21-02285

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Apr 16
Sveriges vackraste arbetsplats söker enLotsoperatör (timvikariat)
med placering i Södertälje

Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst.

Arbetsuppgifter
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Förutom det logistiska kontorsarbetet ingår det vissa praktiska moment utomhus, du kommer ibland att hjälpa till med att förtöja fartyg i slussen. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen, examen Fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet SRC. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. Du måste vara fysiskt fullt frisk och kunna röra dig obehindrat. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart. Även utbildning inom logistik är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling. Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är ett timvikariat som ska tillsättas snarast. Intervjuer kommer att hållas löpande, skicka gärna in din ansökan så snart du kan.

Upplysningar:
Patrik Skoglund, Chef Kanalcentral Södertälje, 010-478 54 19.

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan, där du bifogar bevis på SRC-certifikat och examen Fartygsbefäl klass VIII, senast den 2 maj 2021. Intervjuer kommer att hållas löpande.
Diarienummer: 21-01943

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Underhållstekniker

Underhållstekniker, vattenrening
Läs mer Mar 26
Sveriges vackraste arbetsplats söker enUnderhållstekniker
med placering i Södertälje

Att arbeta som Underhållstekniker på Sjöfartsverket
Affärsområde Slussar och Kanaler, enhet Farled och Underhåll ansvarar för slussen och farleden för Södertälje Kanal. Vi ansvarar även för underhåll av fem broar samt manövrering för tre av broarna som går över kanalen. Vi ansvarar även för farled och slussar i Falsterbo, Säffle och Trollhättekanal. Vi har också ett underhållsansvar för markområden i anslutning till farleden.
Arbetsuppgifter
Som Underhållstekniker ingår du i vår grupp som utför förebyggande och avhjälpande underhåll för sluss, farled och broanläggningar längs Södertälje kanal.. Arbetsuppgifterna innefattar också bromanövrering och beredskapstjänstgöring.
Din arbetsdag kommer mestadels att innebära arbetet med felsökning, underhåll och reparation av anläggningen och farledsutrustning. En del arbetsuppgifter kan vara fysiskt krävande som t.ex. arbete med bryggkonstruktioner, dykdalber och stålkonstruktioner. I arbetet ingår också arbete från arbetsbåt samt skötsel och underhåll av båtarna.
Arbetet utförs vanligtvis under dagtid med veckovis beredskapstjänstgöring. Arbete utföras på obekväm arbetstid vid broöppningar och vid beredskapsutryckningar.Eftersom beredskap ingår i tjänsten bör sökande vara bosatt i eller i närheten av Södertälje. Vid behov av hjälp på våra andra anläggningar kan arbete på annan ort förekomma.
Vem är du?
Vi ser gärna att du som söker är en händig person och som önskvärt har erfarenhet av underhållsarbete med maskinanläggningar gärna med inriktning på brounderhåll alternativt tidigare erfarenhet av arbete som industri service/underhållstekniker. Det är meriterande om du har god förmåga att förstå processer och behärskar olikaarbetsmetoder som elektronik, montering och reparation.
Krav:
B-körkort för manuellt växlat fordon
Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
Teknisk utbildning med inriktning mekanik, el, energi, automation eller PLC
Datorvana, gärna inom Office paketet.
Meriterande:
VHF certifikat
Erfarenhet av att köra mindre fartyg (mellan ca 10-20 meters längd)
Behörighet fartygsbefäl klass VIII
Traktor och/eller maskinförarvana
Hydraulik erfarenhet
El-förståelse, ritningsläsning
Styr & Reglerteknik
Viss fastighetsskötsel
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du har en positiv attityd och har lätt för att samarbeta och komma överens med andra människor. Du är ansvarstagande och driver dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt. Du är strukturerad och ser till att klara av dina uppgifter inom given tidsram. När du stöter på utmanande problem har du förmåga att hitta nya lösningar utan att det blir på bekostnad av säkerheten.
Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.
Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.
Hur och när?
Intervjuer kommer att hållas via Skype, 20-23 april.
Upplysningar:
Underhållschef Patrik Johansson, 010-478 53 34 eller patrik.johansson@sjofartsverket.se
Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 11 april 2021.
Diarienummer: 21-01628

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Feb 23
Sveriges vackraste arbetsplats söker enLotsoperatör
med placering i Södertälje

Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst.

Arbetsuppgifter
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering.

Förutom det logistiska kontorsarbetet ingår det vissa praktiska moment utomhus, du kommer ibland att hjälpa till med att förtöja fartyg i slussen. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen, examen Fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet SRC. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. Du måste vara fysiskt fullt frisk och kunna röra dig obehindrat. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart. Även utbildning inom logistik är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.
Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap, så du får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.
Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.
Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning som ska tillsättas snarast. Intervjuer kommer atthållas 18-25 mars.

Upplysningar:
Patrik Skoglund, Chef Kanalcentral Södertälje, 010-478 54 19.

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson,
samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan, där du bifogar bevis på SRC-certifikat och examen Fartygsbefäl klass VIII, senast den 14 mars 2021. Intervjuer kommer att 18 – 25 mars.
Diarienummer: 21-01089

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.
SÖK TJÄNSTEN TIPSA EN VÄN SKRIV UT

Ansök nu

Byggare/Farledstekniker Södertälje

Lättmatros
Läs mer Mar 2
Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Byggare/Farledstekniker

med placering i Södertälje

Att arbeta som Byggare/Farledstekniker på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket enhet Farledsdrift ansvarar för reparation, underhåll och avveckling av Försvarsmaktens sjösäkerhetsanordningar i den svenska skärgården. Du kommer att tillhöra en av sex arbetsgrupper inom Farledsdrift. Jobbrotation mellan grupperna kan bli aktuellt och innebär att du även kan komma att arbeta med ordinarie farledsverksamhet.


Arbetsuppgifter
Arbetet kommer till största delen att bedrivas från en arbetsbåt med tre personer i besättningen. Arbetsuppgifterna kan vara fysiskt krävande. Båten är igång under den isfria delen av året, resterande del av året sker arbetet landbaserat. Resor längs kusten, antingen med båt eller med bil, är vanligt förekommande. Du kommer att ha både externa och interna kontakter.

Arbetstiden är 40 h i veckan och är för närvarande förlagd till 10 h måndag-torsdag.


Vem är du?
Vi söker dig som har arbetat brett inom bygg och anläggning gärna med erfarenhet inom sjöentreprenad. Du är duktig på att hitta lösningar utan att det blir på bekostnad av säkerheten. För denna befattning krävs:
- Gymnasial utbildning inom bygg & anläggningsteknik alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Erfarenhet av brett arbete inom bygg och anläggning som t.ex. formsättning, gjutning, nybyggnationer och målningsarbeten.
- Giltig Basic Safety
- Giltigt läkarintyg för sjöfolk
- B-körkort för manuellt växlat fordon

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av sjöentreprenad
- Examen Maskinbefäl klass VIII
- Nautisk examen
- Allmän ställningsutbildning
- Krancertifikat
- Heta arbeten
- Motorsågskort A
- Kunskap/behörighet inom el
- Körkort BE

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är och noggrann i ditt arbete och har ett högt säkerhetstänk. Arbetsuppgifterna är av varierande art och du behöver därför vara lösningsorienterad och uthållig. Vidare är du van att arbeta självständigt och har förmåga att prioritera samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team. Du behöver också vara öppen och serviceinriktad då arbetet innebär flertalet kontakter både externt och internt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. Vi tillämpar sex månader provanställning. Intervjuer kommer att hållas via Skype 16, 23, 25 och 26 mars.

Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith, 010 478 48 03, ulf.smith@sjofartsverket.se
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 54 57, ellinor.grondahl@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 7 mars 2021.
Diarienummer: 21-00980.

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Byggare/Farledstekniker Södertälje

Lättmatros
Läs mer Mar 2
Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Byggare/Farledstekniker

med placering i Södertälje

Att arbeta som Byggare/Farledstekniker på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket enhet Farledsdrift ansvarar för reparation, underhåll och avveckling av Försvarsmaktens sjösäkerhetsanordningar i den svenska skärgården. Du kommer att tillhöra en av sex arbetsgrupper inom Farledsdrift. Jobbrotation mellan grupperna kan bli aktuellt och innebär att du även kan komma att arbeta med ordinarie farledsverksamhet.


Arbetsuppgifter
Arbetet kommer till största delen att bedrivas från en arbetsbåt med tre personer i besättningen. Arbetsuppgifterna kan vara fysiskt krävande. Båten är igång under den isfria delen av året, resterande del av året sker arbetet landbaserat. Resor längs kusten, antingen med båt eller med bil, är vanligt förekommande. Du kommer att ha både externa och interna kontakter.

Arbetstiden är 40 h i veckan och är för närvarande förlagd till 10 h måndag-torsdag.


Vem är du?
Vi söker dig som har arbetat brett inom bygg och anläggning gärna med erfarenhet inom sjöentreprenad. Du är duktig på att hitta lösningar utan att det blir på bekostnad av säkerheten. För denna befattning krävs:
- Gymnasial utbildning inom bygg & anläggningsteknik alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Erfarenhet av brett arbete inom bygg och anläggning som t.ex. formsättning, gjutning, nybyggnationer och målningsarbeten.
- Giltig Basic Safety
- Giltigt läkarintyg för sjöfolk
- B-körkort för manuellt växlat fordon

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av sjöentreprenad
- Examen Maskinbefäl klass VIII
- Nautisk examen
- Allmän ställningsutbildning
- Krancertifikat
- Heta arbeten
- Motorsågskort A
- Kunskap/behörighet inom el
- Körkort BE

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är och noggrann i ditt arbete och har ett högt säkerhetstänk. Arbetsuppgifterna är av varierande art och du behöver därför vara lösningsorienterad och uthållig. Vidare är du van att arbeta självständigt och har förmåga att prioritera samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team. Du behöver också vara öppen och serviceinriktad då arbetet innebär flertalet kontakter både externt och internt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. Vi tillämpar sex månader provanställning. Intervjuer kommer att hållas via Skype 16, 23, 25 och 26 mars.

Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith, 010 478 48 03, ulf.smith@sjofartsverket.se
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 54 57, ellinor.grondahl@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 7 mars 2021.
Diarienummer: 21-00980.

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Byggare/Farledstekniker Södertälje

Lättmatros
Läs mer Feb 19
Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Byggare/Farledstekniker

med placering i Södertälje

Att arbeta som Byggare/Farledstekniker på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket enhet Farledsdrift ansvarar för reparation, underhåll och avveckling av Försvarsmaktens sjösäkerhetsanordningar i den svenska skärgården. Du kommer att tillhöra en av sex arbetsgrupper inom Farledsdrift. Jobbrotation mellan grupperna kan bli aktuellt och innebär att du även kan komma att arbeta med ordinarie farledsverksamhet.


Arbetsuppgifter
Arbetet kommer till största delen att bedrivas från en arbetsbåt med tre personer i besättningen. Arbetsuppgifterna kan vara fysiskt krävande. Båten är igång under den isfria delen av året, resterande del av året sker arbetet landbaserat. Resor längs kusten, antingen med båt eller med bil, är vanligt förekommande. Du kommer att ha både externa och interna kontakter.

Arbetstiden är 40 h i veckan och är för närvarande förlagd till 10 h måndag-torsdag.


Vem är du?
Vi söker dig som har arbetat brett inom bygg och anläggning gärna med erfarenhet inom sjöentreprenad. Du är duktig på att hitta lösningar utan att det blir på bekostnad av säkerheten. För denna befattning krävs:
- Gymnasial utbildning inom bygg & anläggningsteknik alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Erfarenhet av brett arbete inom bygg och anläggning som t.ex. formsättning, gjutning, nybyggnationer och målningsarbeten.
- Giltig Basic Safety
- Giltigt läkarintyg för sjöfolk
- B-körkort för manuellt växlat fordon

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av sjöentreprenad
- Examen Maskinbefäl klass VIII
- Nautisk examen
- Allmän ställningsutbildning
- Krancertifikat
- Heta arbeten
- Motorsågskort A
- Kunskap/behörighet inom el
- Körkort BE

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är och noggrann i ditt arbete och har ett högt säkerhetstänk. Arbetsuppgifterna är av varierande art och du behöver därför vara lösningsorienterad och uthållig. Vidare är du van att arbeta självständigt och har förmåga att prioritera samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team. Du behöver också vara öppen och serviceinriktad då arbetet innebär flertalet kontakter både externt och internt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. Vi tillämpar sex månader provanställning. Intervjuer kommer att hållas via Skype 16, 23, 25 och 26 mars.

Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith, 010 478 48 03, ulf.smith@sjofartsverket.se
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 54 57, ellinor.grondahl@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 3 mars 2021.
Diarienummer: 21-00980.

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Byggare/Farledstekniker

Underhållsarbetare
Läs mer Jan 29
Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Byggare/Farledstekniker

med placering i Södertälje

Att arbeta som Byggare/Farledstekniker på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket enhet Farledsdrift ansvarar för reparation, underhåll och avveckling av Försvarsmaktens sjösäkerhetsanordningar i den svenska skärgården. Du kommer att tillhöra en av sex arbetsgrupper inom Farledsdrift. Jobbrotation mellan grupperna kan bli aktuellt och innebär att du även kan komma att arbeta med ordinarie farledsverksamhet.


Arbetsuppgifter
Arbetet kommer till största delen att bedrivas från en arbetsbåt med tre personer i besättningen. Arbetsuppgifterna kan vara fysiskt krävande. Båten är igång under den isfria delen av året, resterande del av året sker arbetet landbaserat. Resor längs kusten, antingen med båt eller med bil, är vanligt förekommande. Du kommer att ha både externa och interna kontakter.

Arbetstiden är 40 h i veckan och är för närvarande förlagd till 10 h måndag-torsdag.


Vem är du?
Vi söker dig som har arbetat brett inom bygg och anläggning gärna med erfarenhet inom sjöentreprenad. Du är duktig på att hitta lösningar utan att det blir på bekostnad av säkerheten. För denna befattning krävs:
- Gymnasial utbildning inom bygg & anläggningsteknik alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Dokumenterad erfarenhet av brett arbete inom bygg och anläggning som t.ex. formsättning, gjutning klass 2, nybyggnationer, montering och resning av master, målningsarbeten mm
- Giltig Basic Safety
- Giltigt läkarintyg för sjöfolk
- Allmän ställningsutbildning
- Krancertifikat
- B-körkort för manuellt växlat fordon

Det är meriterande om du har:
- Examen Maskinbefäl klass VIII
- Motorsågskort A
- Körkort BE
- Fallskyddsutbildning
- Högtryckssprutning (>200bar)
- Kunskaper/behörigheter inom el
- Heta arbeten
- Praktisk erfarenhet av sjöentreprenad

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är och noggrann i ditt arbete och har ett högt säkerhetstänk. Arbetsuppgifterna är av varierande art och du behöver därför vara lösningsorienterad och uthållig. Vidare är du van att arbeta självständigt och har förmåga att prioritera samtidigt som du har en mycket god samarbetsförmåga och gillar att arbeta i team. Du behöver också vara öppen och serviceinriktad då arbetet innebär flertalet kontakter både externt och internt.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.


Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.


Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast. Vi tillämpar sex månader provanställning. Intervjuer kommer att hållas via Skype 18, 19 och 23 februari.

Upplysningar:
Chef Farledsdrift Ulf Smith, 010 478 48 03, ulf.smith@sjofartsverket.se
Arbetsledare Ellinor Gröndahl, 010 478 54 57, ellinor.grondahl@sjofartsverket.se

Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 14 februari 2021.
Diarienummer: 21-00596

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör (timvikariat)

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Okt 23
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Lotsoperatör (timvikariat)

med placering i Södertälje



Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst.

Arbetsuppgifter
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst- och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Ibland förändras förutsättningarna med kort varsel och du måste snabbt göra om din planering. Förutom det logistiska kontorsarbetet ingår det vissa praktiska moment utomhus, du kommer ibland att hjälpa till med att förtöja fartyg i slussen.

Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.

Vem är du?
Vi söker dig som har lägst treårig gymnasieexamen, examen Fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet SRC. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika IT-system. Du måste vara fysiskt fullt frisk och kunna röra dig obehindrat. Det är meriterande om du har utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart. Även utbildning inom logistik är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är duktig på att planera, är stresstålig och kan fatta snabba beslut och prioritera om när förutsättningarna förändras. Du är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är ett timvikariat som ska tillsättas snarast. Intervjuer kommer att hållas löpande, skicka gärna in din ansökan så snart du kan.

Upplysningar:
Patrik Skoglund, Chef Kanalcentral Södertälje, 010-478 54 19.

Fackliga företrädare: 
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00. 

Registrera din ansökan, där du bifogar bevis på SRC-certifikat och examen Fartygsbefäl klass VIII, senast den 15 november 2020. Intervjuer kommer att hållas löpande.

Diarienummer: 20-04165

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vikariat som förvaltningsledare

Systemförvaltare
Läs mer Jun 29
Sveriges vackraste arbetsplats söker en 
Vikarierande förvaltningsledare för Förvaltningsobjekt Sjötrafikinformation
med placering i Södertälje

Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att bidra och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, så kan det jobbet vara en inkörsport.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningsledare på Sjöfartsverket planerar, prioriterar och koordinerar du det löpande förvaltningsarbetet i samverkan med objektspecialister från verksamheten och IT-resurser. Som förvaltningsmodell används PM3 och i rollen krävs även nära samarbete med andra förvaltningsobjekt och projekt.Objektet omfattar två olika systemkomponenter som utgör verksamhetsstöd för funktionerna VTS (Vessel Traffic Service) och den sjösäkerhetskoordinerande funktionen Sweden Traffic. Systemen kallas VTS KNC 5060 och Sea Traffic.
Du kommer ha ett sammanhållande ansvar för att systemförvaltningen fungerar väl inom förvaltningsobjektet och du rapporterar till objektägaren och styrgrupp. Du ingår i affärsområdets ledningsgrupp.Utöver basförvaltning och ändringshantering koordinerar du även arbetet kring vidareutveckling av förvaltningsobjektets IT-komponenter i tätt samarbete med Förvaltningsledare IT. Vidare stöttar du Förvaltningsledare Operationell Teknik (OT) i arbetet med Sjöfartsverkets VTS-system och dess tillhörande sensorer.
Vem är du?
Vi söker dig som har nautisk eller teknisk akademisk utbildning relevant för arbetsuppgifterna eller motsvarande erfarenheter förvärvade på ett sätt som vi bedömer som likvärdig. Du har god kunskap och tidigare erfarenhet av förvaltningsledning alternativt tidigare erfarenhet av VTS-verksamhet, antingen i chefsposition eller som operatör. Du har intresse för IT-system och teknisk administration. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med radar, som tekniker, operatör eller liknande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av upphandlingar och inköp inom offentlig verksamhet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas i rollen som förvaltningsledare bör du vara lyhörd, öppen och tydlig. Du har ett stortintresse och engagemang för samspelet mellan verksamhet och IT och ser svårigheter snarare som en utmaning än som ett problem. Du samarbetargärna med andra samtidigt som du är självgående och trivs med att ta egetansvar. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.
Arbetet utförs dagtid måndag - fredag.
Vi erbjuder dig 
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. 
Hur och när?
Tjänsten är tidsbestämt vikariat fram till januari 2022. Tjänsten beräknas tillsättas under augusti-september 2020, från tillträdesdag fram till 2020-11-04 går du dubbelt med ordinarie FL för att bli bekväm i arbetsuppgifterna. Placeringsort är för närvarande Södertälje men kan anpassas vid behov till annan lämplig stationeringsort.
Upplysningar:
Chef för Affärsområde Sjötrafikservice Bengt-Åke Larsson, 010-478 4651.                   
Ordinarie förvaltningsledare Victor Horner, 010-478 6032
Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO, Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.
Registrera din ansökan senast den 2e augusti 2020 med bifogade dokument som styrker din examen samt eventuell radiobehörighet. 
Diarienummer: 20-02946
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val av exponering samt eventuella rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

VTS-operatör

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Jun 18
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
VTS-Operatör

med placering i Södertälje


Att arbeta som VTS-Operatör på Sjöfartsverket
Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som VTS-Operatör något för dig. 

Som VTS-Operatör arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen samt övriga hinder i farleden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minimera risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området.

Dina arbetsverktyg är bland annat AIS, radar, VHF och dator.

Vem är du?
Vi söker dig som har sjökaptensexamen samt giltig radiobehörighet, lägst ROC. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför öppenhet, service- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. 

Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete. Tidigare erfarenhet som vaktgående befäl är meriterande. Att arbeta som VTS-operatör kräver att du både har teoretisk och praktisk fackutbildning vilket du bl a får i introduktionsutbildningen till befattningen. 

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag ligger i att ansvara för att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vi arbetar aktivt för likabehandling och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Tjänsten beräknas tillsättas i augusti 2020. 

Upplysningar:
Chef Sjötrafikservice Södertälje Agneta Hedström, 010-478 60 48.
Fackliga företrädare:
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO, Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den 17 juli 2020 med bifogade dokument som styrker din examen samt radiobehörighet. 
Diarienummer: 20-02812

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val av exponering samt eventuella rekryterings-stöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

2 lotsar till Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Jun 12
Sveriges vackraste arbetsplats söker
Två Sjökaptener för utbildning till Lots

med placering i Södertälje


Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer. 

Tjänsterna är placerade i Södertälje. Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje. 

Vem är du?
För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Du är tillmötesgående och arbetar aktivt för att leverera lösningar till våra kunder. Dina personliga egenskaper kommer att spela stor roll.

Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet. Fartygsbefäl klass II med erfarenhet från seniora befattningar kan bedömas likvärdigt. Du har godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila.Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska.

Att jobba som lots passar både kvinnor och män. Befattningen är säkerhetsklassad och det krävs att du är svensk medborgare, innan anställning genomförs en säkerhetsprövning och registerkontroll. Befattningen kan komma att innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. 

Hur och när?
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat. 

Tjänsterna ska tillsättas snarast. Urval och intervjuer kan komma att genomföras löpande, intervjutillfällen är också planerade till vecka 28.

Upplysningar:
Tjänsten: Lotsområdeschef Susann Tolppola, 010-478 48 02.
Rekryteringsprocessen: HR-partner Mattias Holmqvist, mattias.holmqvist@sjofartsverket.se eller 010-478 58 77

Fackliga företrädare: 
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26.

Registrera din ansökan, tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen, för att styrka dina behörigheter och certifikat, senast den 28 juni 2020.
Diarienr: 20-02718

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Trafikoperatör - Vikariat

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Dec 20
Sveriges vackraste arbetsplats söker en
Vikarierande Trafikoperatör
med placering i Södertälje
Att arbeta som Trafikoperatör på Sjöfartsverket

Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som trafikoperatör något för dig.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som trafikoperatör kommer att vara att:

Bedöma, producera och sända ut navigationsvarningar via VHF, MF och Navtex  (MSI - Maritime Safety Information)
Ta emot och registrera nautisk felrapportering av sjösäkerhetsanordningar (SSA). I arbetet ingår även att följa upp åtgärder från underhållsansvariga samt att sända ut informationen internt
Vara nationell samordnare för incidentrapportering
Övervaka sjötrafiken utifrån gällande regelverk
Ha supportfunktion mot den myndighetsgemensamma rapporteringen i MSW-portalen
It-beredskap efter kontorstid

Dina arbetsverktyg är bland annat AIS, radar, VHF och dator. Du har också kontinuerlig kontakt med kunder via telefon och mail. 

Vem är du?

Vi söker dig som har sjökaptensexamen samt en giltig radiobehörighet, lägst ROC. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt en god IT vana. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför öppenhet, service- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete. Tidigare erfarenhet som vaktgående befäl är meriterande. Att arbeta som trafikoperatör kräver att du både har teoretisk och praktisk fackutbildning vilket du bl. a får i introduktionsutbildningen till tjänsten.

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.

Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats

På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.
Hur och när?

Tjänsten är ett vikariat under en ordinarie operatörs föräldraledighet.

Upplysningar:
Chef Sjötrafikservice Södertälje Agneta Hedström, 010-478 60 48

Fackliga företrädare:

SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Bengt-Erik Johansson, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Registrera din ansökan senast den

Diarienummer: 19-05311

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val av exponering samt eventuella rekryterings-stöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsar till Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Sep 2
Sveriges vackraste arbetsplats söker   Tre Sjökaptener för utbildning till Lots  med placering i Södertälje
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket 
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.  
Tjänsten är placerad i Södertälje. Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje. 
 
Vem är du? 
Vi söker dig som är utbildad sjökapten, har sjökaptensbehörighet samt har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Du måste ha ett godkänt läkarintyg för sjöfolk. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska. För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har en god självinsikt och ett gott omdöme. Dina personliga egenskaper kommer att spela stor roll. 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning krävs godkänd registerkontroll.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när? 
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består huvudsakligen av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.  
Intervjuer kommer hållas vecka 42 -43. Är du ute till sjöss för vi en dialog kring lämplig intervjutid.
 
Upplysningar: 
För frågor ang. tjänsten: Susann Tolppola, Områdeschef Södertälje 010-478 48 02
För frågor ang. rekryteringsprocessen: Anna Sandberg, Rekryteringsspecialist 010-478 57 69
 
Fackliga företrädare:  
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, OFR Håkan Björk, 010-478 53 26. 
Registrera din ansökan tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen som styrker dina behörigheter och certifikat senast den 6 oktober 2019. 
Diarienummer:19-03526

Ansök nu

Två lotsoperatörer, timvikariat till Södertälje

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Sep 2
Sveriges vackraste arbetsplats söker två      Lotsoperatörer för timvikariat      med placering i Södertälje  
 
 
Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket   
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst.   
 
 
Arbetsuppgifter   
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst- och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt.    
 
Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.   
 
 
Vem är du?   
Vi söker dig som är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer, så är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.   
 
Vi söker dig som har lägst en treårig gymnasieexamen och giltig radiobehörighet VHF/SRC.  Har du utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart ser vi detta som meriterande. Även utbildning inom logistik ser vi som meriterande. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.   
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.   
 
 
Vi erbjuder dig   
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.
 
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats   
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.   
 
 
Hur och när?   
Anställningarna är timvikariat vid ordinarie personals frånvaro, med önskad start så snart som möjligt.  Tjänsterna är säkerhetsklassade och före anställning krävs godkänd registerkontroll.
 
 
Upplysningar:   
Patrik Skoglund, Chef Lotsplanering/Kanal Södertälje 010-478 54 19.
 
 
Fackliga företrädare:   
SACO Jimmy Eriksson, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.   
 
Registrera din ansökan samt intyg som styrker dina behörigheter, senast den 22:e September 2019.   
Diarienummer: 19-03528
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör till Södertälje

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Sep 2
Sveriges vackraste arbetsplats söker en     Lotsoperatör     med placering i Södertälje  
 
 
Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket   
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst.   
 
Arbetsuppgifter   
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst- och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt.    
 
Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.   
 
Vem är du?   
Vi söker dig som är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer, så är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.   
 
Vi söker dig som har lägst en treårig gymnasieexamen och giltig radiobehörighet VHF/SRC.  Har du utbildning inom sjöfart och/eller erfarenhet inom sjöfart ser vi detta som meriterande. Även utbildning inom logistik ser vi som meriterande. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.   
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.   
 
Vi erbjuder dig   
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.   
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats   
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.   
 
Hur och när?   
Anställningen är en tillsvidaretjänst som föregås av sex månaders provanställning. Startdatum snarast alternativt enligt överenskommelse. Tjänsten är säkerhetsklassad och före anställning krävs godkänd registerkontroll.
 
Upplysningar:   
Frågor gällande tjänsten; Patrik Skoglund, Chef Lotsplanering/Kanal Södertälje 010-478 54 19.   
Frågor gällande processen; Anna Sandberg, Rekryteringsspecialist 010-478 57 69
 
Fackliga företrädare:   
SACO Jimmy Eriksson, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.   
 
Registrera din ansökan samt intyg som styrker dina behörigheter, senast den 22:e September 2019.   
Diarienummer: 19-03527
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör

Transportplanerare
Läs mer Apr 30
Sveriges vackraste arbetsplats söker en      Lotsoperatör      med placering i Södertälje  
 
Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket   
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst. Ekonomisk effektivitet, innebärande att planera lotsningsuppdragen på ett sådant sätt att Sjöfartsverkets pengar används på ett så fördelaktigt sätt som möjligt, är en annan viktig uppgift.   
 
Arbetsuppgifter   
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna, fördela lotsningsuppdrag, bevaka att vilotidsreglerna följs, fartygs ankomst- och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt.   
 
Arbetet utförs på oregelbundna tider, såväl dag- som nattetid. En förutsättning är därför att den sökande kan få ett godkänt läkarintyg för nattarbete.   
 
Vem är du?   
Vi söker dig som är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team av flera lotsoperatörer är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.   
 
Vi söker dig som har lägst examen fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet VHF. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med service i någon form, gärna inom logistikområdet.   
 
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.   
 
Vi erbjuder dig   
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.   
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats   
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.   
 
Hur och när?   
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa provanställning.  
 
Upplysningar:   
Driftledare Patrik Skoglund, 010- 478 54 19. 
HR-partner Linda Carinci, 010-478 64 21.   
 
Fackliga företrädare:   
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.   
 
Registrera din ansökan senast den 19 maj 2019.   
Diarienummer: 19-02076 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Trafikoperatör / VTS - Operatör timvikariat

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Maj 7
Sveriges vackraste arbetsplats söker 2 stycken    Trafikoperatör/VTS-Operatör timvikariat       med placering i Södertälje 
 
 
 
Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som trafikoperatör något för dig.  
 
Att arbeta som VTS-operatör på Sjöfartsverket 
Som VTS-Operatör arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen samt övriga hinder i farleden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minimera risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området. Dina arbetsverktyg är bland annat AIS, radar, VHF och dator. 
 
Att arbeta som Trafikoperatör på Sjöfartsverket 
Som Trafikoperatör arbetar du med modern teknik för att bedöma, producera och sända ut navigationsvarningar via VHF, MF och Navtex (MSI – Maritime Safety Information). Du tar emot och registrerar nautisk felrapportering av sjösäkerhetsanordningar (SSA). I arbetet ingår även att följa upp åtgärder från underhållsansvariga samt att sända ut informationen internt. 
Du är även nationell samordnare för incidentrapportering, övervakar sjötrafiken utifrån gällande regelverk samt har supportfunktion mot MSW-portalen, IT-beredskap efter kontorstid och Support Kundstöd efter kontorstid.  
 
Vem är du? 
Vi söker dig som har sjökaptensexamen samt en giltig radiobehörighet, lägst ROC. Tidigare erfarenhet som vaktgående befäl är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför service- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.  
 
Vi erbjuder dig 
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Att arbeta som trafikoperatör kräver att du både har teoretisk och praktisk fackutbildning vilket du bl a får i introduktionsutbildningen till tjänsten. 
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. 
 
Hur och när? 
Tjänsterna är timvikariat under ordinarie personals frånvaro och beräknas tillsättas snarast, urval sker löpande. 
 
Upplysningar: 
Chef Sjötrafikservice Agneta Hedström, 010-478 60 48 
 
Fackliga företrädare:  
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.   
 
Registrera din ansökan, inklusive aktuellt sjötjänstutdrag, senast den 15 maj 2019. 
Diarienummer: 19-01953
 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val av exponering samt eventuella rekryterings-stöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

VTS - Operatör

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Apr 25
Sveriges vackraste arbetsplats söker    VTS-Operatör    med placering i Södertälje 
 
 
Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som trafikoperatör något för dig.  
 
Att arbeta som VTS-operatör på Sjöfartsverket 
Som VTS-Operatör arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen samt övriga hinder i farleden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minimera risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området. Dina arbetsverktyg är bland annat AIS, radar, VHF och dator. 
 
Vem är du? 
Vi söker dig som har sjökaptensexamen samt en giltig radiobehörighet, lägst ROC. Tidigare erfarenhet som vaktgående befäl är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför service- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.  
 
Vi erbjuder dig 
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Att arbeta som trafikoperatör kräver att du både har teoretisk och praktisk fackutbildning vilket du bl a får i introduktionsutbildningen till tjänsten. 
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. 
 
Hur och när? 
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, som föregås av 6 månaders provanställning. Tillträde 20 juni. 
 
Upplysningar: 
Chef Trafikcentral Agneta Hedström, 010-478 60 48 
HR Partner Karin Klingspetz, 010-478 65 11 
 
Fackliga företrädare:  
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.   
 
Registrera din ansökan, inklusive aktuellt sjötjänstutdrag, senast den 8 maj 2019. 
Diarienummer: 19-01990 
 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val av exponering samt eventuella rekryterings-stöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Trafikoperatör / VTS - Operatör timvikariat

VTS- och lotsoperatör
Läs mer Apr 24
Sveriges vackraste arbetsplats söker 2 stycken    Trafikoperatör/VTS-Operatör timvikariat       med placering i Södertälje 
 
 
 
Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som trafikoperatör något för dig.  
 
Att arbeta som VTS-operatör på Sjöfartsverket 
Som VTS-Operatör arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen samt övriga hinder i farleden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minimera risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området. Dina arbetsverktyg är bland annat AIS, radar, VHF och dator. 
 
Att arbeta som Trafikoperatör på Sjöfartsverket 
Som Trafikoperatör arbetar du med modern teknik för att bedöma, producera och sända ut navigationsvarningar via VHF, MF och Navtex (MSI – Maritime Safety Information). Du tar emot och registrerar nautisk felrapportering av sjösäkerhetsanordningar (SSA). I arbetet ingår även att följa upp åtgärder från underhållsansvariga samt att sända ut informationen internt. 
Du är även nationell samordnare för incidentrapportering, övervakar sjötrafiken utifrån gällande regelverk samt har supportfunktion mot MSW-portalen, IT-beredskap efter kontorstid och Support Kundstöd efter kontorstid.  
 
Vem är du? 
Vi söker dig som har sjökaptensexamen samt en giltig radiobehörighet, lägst ROC. Tidigare erfarenhet som vaktgående befäl är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför service- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.  
 
Vi erbjuder dig 
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Att arbeta som trafikoperatör kräver att du både har teoretisk och praktisk fackutbildning vilket du bl a får i introduktionsutbildningen till tjänsten. 
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning. 
 
Hur och när? 
Tjänsterna är timvikariat under ordinarie personals frånvaro och beräknas tillsättas snarast, urval sker löpande. 
 
Upplysningar: 
Chef Sjötrafikservice Agneta Hedström, 010-478 60 48 
 
Fackliga företrädare:  
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.   
 
Registrera din ansökan, inklusive aktuellt sjötjänstutdrag, senast den 8 maj 2019. 
Diarienummer: 19-01953
 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val av exponering samt eventuella rekryterings-stöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsar till Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Mar 27
Sveriges vackraste arbetsplats söker    Sjökaptener för utbildning till Lots    med placering i Södertälje 
 
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket 
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.  
 
Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje.     
Vem är du? 
För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Du är tillmötesgående och arbetar aktivt för att leverera lösningar till våra kunder. Dina personliga egenskaper kommer att spela stor roll. 
 
Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila. Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska. 
 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning sker en fördjupad personbedömning och registerkontroll.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när? 
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.  
 
Tjänsten ska tillsättas snarast efter överenskommelse. Intervjuer kommer att genomföras under februari. 
 
Upplysningar: 
Lotsområdeschef Susann Tolppola, 010-478 48 02 
Rekryteringsspecialist Anna Ceder, 010-478 57 69 
 
Fackliga företrädare:  
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26. 
 
Registrera din ansökan, tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen, för att styrka dina behörigheter och certifikat, senast den 10 April 2019. 
Diarienr: 19-00129 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsar till Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Jan 8
Sveriges vackraste arbetsplats söker    Sjökaptener för utbildning till Lots    med placering i Södertälje 
 
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket 
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.  
 
Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje.     
Vem är du? 
För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Du är tillmötesgående och arbetar aktivt för att leverera lösningar till våra kunder. Dina personliga egenskaper kommer att spela stor roll. 
 
Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila. Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska. 
 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning sker en fördjupad personbedömning och registerkontroll.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när? 
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.  
 
Tjänsten ska tillsättas snarast efter överenskommelse. Intervjuer kommer att genomföras under februari. 
 
Upplysningar: 
Lotsområdeschef Susann Tolppola, 010-478 48 02 
Rekryteringsspecialist Anna Ceder, 010-478 57 69 
 
Fackliga företrädare:  
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26. 
 
Registrera din ansökan, tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen, för att styrka dina behörigheter och certifikat, senast den 29 januari 2019. 
Diarienr: 19-00129 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsar till Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Sep 26
Sveriges vackraste arbetsplats söker en     Sjökaptener för utbildning till Lots     med placering i Södertälje   
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket  
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.   
 
Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje.     
 
Vem är du?    
För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta och kommunicera med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.    
 
Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila. Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska.    
 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning sker en fördjupad personbedömning och registerkontroll.    
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats    
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Att jobba som lots passar både kvinnor och män. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.     
 
Hur och när?    
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.     
 
Tjänsterna ska tillsättas snarast. Intervjuer är planerade till oktober - november. 
 
Upplysningar:    
Lotsområdeschef: Susann Tolppola, 010-478 48 02  
Driftledare: Patrik Skoglund, 010-478 54 19  
HR-partner: Linda Carinci, linda.carinci@sjofartsverket.se   
 
Fackliga företrädare:     
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26.    
 
Registrera din ansökan tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen (för att styrka dina behörigheter och certifikat) senast den 17 oktober 2018.    
 
Diarienr: 18-03564 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lots Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Jul 13
Sveriges vackraste arbetsplats söker en    Sjökapten för utbildning till Lots    med placering i Södertälje
 
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket 
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.  
  Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje.   

 
Vem är du?   
För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta och kommunicera med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.   
 
Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila. Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska.   
 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning sker en fördjupad personbedömning och registerkontroll.   
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats   
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Att jobba som lots passar både kvinnor och män. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.    
 
Hur och när?   
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.    
 
Tjänsterna ska tillsättas snarast. Intervjuer är planerade till september - oktober.
 
Upplysningar:   
Lotsområdeschef: Susann Tolppola, 010-478 48 02 
Driftledare: Patrik Skoglund, 010-478 54 19 
Rekryterare: Linda Carinci, linda.carinci@sjofartsverket.se  
 
Fackliga företrädare:    
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26.   
 
Registrera din ansökan tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen (för att styrka dina behörigheter och certifikat) senast den 2 september 2018.   
 
Diarienr: 18-02913
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Vikariat till Lotsplaneringen i Södertälje

Transportplanerare
Läs mer Jun 25
Sveriges vackraste arbetsplats söker en  Vikarie för lotsplanering   med placering i Södertälje 
 
Att arbeta som Lotsoperatör på Sjöfartsverket  
Målet för Sjöfartsverkets verksamhet är att öka sjösäkerheten och tillgängligheten för sjöfarten med kunden i fokus, samtidigt som påverkan på den marina miljön minimeras. För affärsområde Lotsning är det övergripande uppdraget att marknadsföra, planera och utföra lotsningar på ett effektivt sätt. Som lotsoperatör har du en viktig roll för att service och säkerhet upprätthålls.  
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ta emot lotsbeställningar, planera/fördela lotsningar och lotstransporter, samt sköta vissa administrativa uppgifter inom Södertälje lotsplanerings ansvarsområde. Dina arbetshjälpmedel är bl. a VHF och dator, och du kommer även att ha många telefonkontakter med dina kollegor lotsar och båtmän.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig som alltid ger god service till kunder, såväl externt som internt. Du har också mycket god samarbetsförmåga samt hög ansvarskänsla. Om du tidigare har arbetat med service i någon form, till exempel inom kundtjänst är det meriterande. Meriterande är också Fartygsbefäl kl. VIII-examen, sjövana samt SRC-certifikat. Arbetet innebär många externa och interna kontakter och därför är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. Eftersom arbetstempot kan variera kraftigt så vill vi att du ska vara stresstålig, strukturerad och lösningsorienterad för att klara av arbetet på bästa sätt. Många gånger kan den planering du gjort plötsligt ändras, varför det är viktigt att du har en förmåga att vara flexibel och tänka om.  
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när?  
Tjänsten är föräldraledighetsvikariat under 12-14 månader och beräknas tillsättas snarast. Intervjuer kommer att ske v. 34-35. Internutbildning sker på plats under 1-2 månader, med lön. 
 
Upplysningar:  
Driftchef Patrik Skoglund , 010-478 54 19 
 
Fackliga företrädare:  
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.     
 
Registrera din ansökan senast den 15 juli 2018.  
 
Diarienummer:18-02624 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsar till Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Jun 7
Sveriges vackraste arbetsplats söker      Sjökaptener för utbildning till Lots   med placering i Södertälje    
 
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket  
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.   
 
Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje.  
 
Vem är du?  
För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta och kommunicera med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  
 
Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila. Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska.  
 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning sker en fördjupad personbedömning och registerkontroll.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Att jobba som lots passar både kvinnor och män. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.   
 
Hur och när?  
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.   
 
Tjänsterna ska tillsättas snarast. Intervjuer är planerade till v. 28. 
 
Upplysningar:  
Lotsområdeschef: Susann Tolppola, 010-478 48 02
Driftledare: Patrik Skoglund, 010-478 54 19
Rekryterare: Linda Carinci, linda.carinci@sjofartsverket.se 
 
Fackliga företrädare:   
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26.  
 
Registrera din ansökan tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen (för att styrka dina behörigheter och certifikat) senast den 28 juni 2018.  
 
Diarienr: 18-02425
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Timvikarier som trafikoperatörer / VTS - Operatörer

Trafiksamordnare
Läs mer Mar 29
Sveriges vackraste arbetsplats söker     Timvikarier som trafikoperatörer/VTS-Operatörer     med placering i Södertälje  
 
 
 
Sjöfartsverket erbjuder säkra och moderna sjövägar med service dygnet runt. Vi har en spännande verksamhet med många intressanta och utvecklande tjänster. Är du intresserad av att göra nytta och göra skillnad, både vad gäller miljö och säkerhet, då är arbetet som trafikoperatör något för dig.  
 
Att arbeta som VTS-operatör på Sjöfartsverket  
Som VTS-Operatör arbetar du med modern teknik för att övervaka och ge information till fartyg om trafikbilden, eventuella fel i farledsutmärkningen samt övriga hinder i farleden. Du är därmed en viktig kugge i arbetet för att minimera risken för sjö- och miljöolyckor och tillbud inom området. Dina arbetsverktyg är bland annat AIS, radar, VHF och dator.  
 
Att arbeta som Trafikoperatör på Sjöfartsverket  
Som Trafikoperatör arbetar du med moderna teknik för att bedöma, producera och sända ut navigationsvarningar via VHF, MF och Navtex (MSI – Maritime Safety Information). Ta emot och registrera nautisk felrapportering av sjösäkerhetsanordningar (SSA). I arbetet ingår även att följa upp åtgärder från underhållsansvariga samt att sända ut informationen internt.  
Vara nationell samordnare för incidentrapportering, övervaka sjötrafiken utifrån gällande regelverk. Du har också supportfunktion mot MSW-portalen, IT-beredskap efter kontorstid och Support Kundstöd efter kontorstid  
 
 
Vem är du?  
Vi söker dig som har sjökaptensexamen samt en giltig radiobehörighet, lägst ROC. Tidigare erfarenhet som vaktgående befäl är meriterande. Du ska ha goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Arbetet innebär många externa och interna kontakter varför service- och samarbetsförmåga är egenskaper som är mycket viktiga. Du måste även ha god planerings- och simultanförmåga samt vara noggrann. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.  
 
Vi erbjuder dig  
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv. Att arbeta som trafikoperatör kräver att du både har teoretisk och praktisk fackutbildning vilket du bl.a. får i introduktionsutbildningen till tjänsten.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när?  
De tre tjänsterna är timvikariat under ordinarie personals frånvaro. Urval och intervjuer sker löpande.  
 
Upplysningar:  
Chef Sjötrafikservice: Agneta Hedström, 010-478 60 48  
HR-partner: Linda Carinci, linda.carinci@sjofartsverket.se  
 
Fackliga företrädare:  
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.  
 
Registrera din ansökan, inklusive aktuellt sjötjänstutdrag, senast den 19 april 2018.  
Diarienummer: 18–01552  
 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val av exponering samt eventuella rekryterings-stöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Kanaloperatör

Slussvakt
Läs mer Mar 13
Sveriges vackraste arbetsplats söker en     Kanaloperatör   med placering i Södertälje  
 
 
Att arbeta som Kanaloperatör på Sjöfartsverket  
Målet för Sjöfartsverkets verksamhet är att öka sjösäkerheten och tillgängligheten för sjöfarten med kunden i fokus, samtidigt som påverkan på den marina miljön minimeras. Som Kanaloperatör har du en viktig roll för att service och säkerhet i slussen upprätthålls. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att manövrera sluss och bro i Södertälje kanal samt att ta emot tross då fartygen lägger till i slussen. Till viss del ingår även administrativa uppgifter såsom att ta emot lotsbeställningar och fördela lotsningsuppdrag samt att journalföra förrättningstider och fartygs ankomst- och avgångstider. Dina arbetshjälpmedel är bl a VHF och dator.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig som brinner för att ge god service till kunder och har god samarbetsförmåga samt hög ansvarskänsla. Om du tidigare har arbetat med service i någon form, till exempel inom kundtjänst är det meriterande. Vi ser att du som söker har Fartygsbefäl kl. VIII-examen och VHF-certifikat. Har du även sjövana är det meriterande. Arbetet innebär många externa och interna kontakter och därför är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. Eftersom arbetet stundtals är fysiskt krävande och eftersom arbetstempot är högt vill vi att du ska vara stresstålig, strukturerad och lösningsorienterad för att klara av arbetet på bästa sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.   
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när?  
Tjänsten är en tillsvidareanställning och ska tillsättas snarast.  
 
Upplysningar:  
Chef Lotsplanering Susann Tolppola, 010-478 48 02  
HR-partner: Linda Carinci, linda.carinci@sjofartsverket.se 
 
 
Fackliga företrädare:   
SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.   
 
Registrera din ansökan senast den 27 mars 2018.  
Diarienummer: 18–01263 
 

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lots Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Feb 26
Sveriges vackraste arbetsplats söker      Sjökaptener för utbildning till Lots   med placering i Södertälje  
 
 
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket  
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.   
 
Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje.  
 
Vem är du?  
För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta och kommunicera med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  
 
Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila. Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska.  
 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning sker en fördjupad personbedömning och registerkontroll.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Att jobba som lots passar både kvinnor och män. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.   
 
Hur och när?  
Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.   
 
Tjänsten ska tillsättas snarast.  
 
Upplysningar:  
Lotsområdeschef Susann Tolppola, 010-478 48 02  
Rekryterare: Linda Carinci, linda.carinci@sjofartsverket.se 
 
Fackliga företrädare:   
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26.  
 
Registrera din ansökan tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen (för att styrka dina behörigheter och certifikat) senast den 20 mars 2018.  
 
Diarienr: 18-00974 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör (timvikariat)

Trafiksamordnare
Läs mer Jan 22
Sveriges vackraste arbetsplats söker en     Lotsoperatör     timvikariat med placering i Södertälje  
 
 
Att arbeta som lotsoperatör på Sjöfartsverket  
Sjöfartsverket ansvarar för att tillhandahålla lotstjänster i svenska farvatten. Lotsarnas uppdrag beställs via en trafikcentral, där lotsoperatörer ser till att planera uppdragen på ett så effektivt sätt som möjligt med utgångspunkt i kundernas behov och tillgänglighet av lotsar i tjänst.  
 
Arbetsuppgifter  
Som lotsoperatör kommer du att arbeta med att ta emot lotsbeställningarna och fördela lotsningsuppdrag, journalföra förrättningstider, fartygs ankomst- och avgångstider samt att sköta löpande administrativa uppgifter kopplade till lotsningsprocessen. Stundtals är arbetstempot högt och du förväntas kunna hantera flera skeenden samtidigt. Som lotsoperatör förväntas du även kunna fysisk vara på plats och assistera vid förtöjning av fartyg i slussen.  
 
Arbetet utförs på oregelbundna tider såväl dag- som nattetid och före anställningens början krävs godkänt läkarintyg för tjänstbarhet i nattarbete.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig som är kommunikativ och brinner för att ge god service till våra kunder. Eftersom du ansvarar för verksamheten tillsammans med ett team med flera lotsoperatörer, så är samarbetsförmåga, lösningsfokus och hög ansvarskänsla mycket viktiga egenskaper.  
 
Vi söker dig som har lägst examen fartygsbefäl klass VIII och giltig radiobehörighet VHF. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska, likaså att du har god datorvana och med lätthet hanterar olika system. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med service i någon form, gärna inom logistikområdet.  
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.  
 
Vi erbjuder dig  
Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.  
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats  
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när?  
Anställningen är ett timvikariat med önskad start så snart som möjligt.    
 
Upplysningar:  
Tf chef för Trafikcentralen Södertälje, Agneta Hedström, 010-478 60 48.  
Rekryterare: Linda Carinci, 010-478 64 21.  
 
Fackliga företrädare:  
SACO Jimmy Eriksson, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.  
 
Registrera din ansökan, inklusive aktuellt sjötjänstutdrag, senast den 11 februari 2018.  
Diarienummer: 18-00395  
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lots Södertälje

Lots, fartyg
Läs mer Jan 9
Sveriges vackraste arbetsplats söker     Sjökaptener för utbildning till Lots  med placering i Södertälje 
 
 
 
Att arbeta som Lots på Sjöfartsverket 
Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.  
 
Lotsområde Södertälje omfattar vattenområdet i Mälaren, Södertälje samt kusten utanför Nynäshamn. Inställelsetiden är 90 minuter och därför ser vi helst att du bor, eller kan tänka dig att bo i närheten av Södertälje. 
 
Vem är du? 

För att passa som lots är du en person som har utvecklat en god förmåga att samarbeta och kommunicera med många olika typer av människor. Det krävs också att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Det är viktigt att du har god självinsikt och ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 
 
Du som söker måste ha sjökaptensbehörighet, godkänt läkarintyg för sjöfolk, Basic Safety-certifikat och GOC/ROC-certifikat, alla enligt STCW Manila. Vi vill att du har hunnit skaffa dig praktisk erfarenhet av att jobba som befäl ombord i moderna fartyg. Vi förutsätter att du under åren har skaffat dig utmärkta kunskaper i att kommunicera på både svenska och engelska. 
 
Att jobba som lots passar både kvinnor och män, och eftersom tjänsten är säkerhetsklassad krävs det att du är svensk medborgare, före anställning sker en fördjupad personbedömning och registerkontroll. 
 
Sjöfartsverket – en jämlik arbetsplats 
På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Att jobba som lots passar både kvinnor och män. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för jämställdhet och mångfald och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.  
 
Hur och när? 

Vi gör vårt urval med hjälp av bland annat fördjupad personbedömning genom arbetspsykologiska lämplighetstester samt praktisk körning i simulator. Den som tillträder som lots genomgår en utbildning på 6-12 månader och under den tiden gäller provanställning. Handledarteamet består av lotsar i aktiv tjänst. En förutsättning för tillsvidareanställning är att utbildningen genomförs med godkänt resultat.  
 
Tjänsten ska tillsättas snarast. Intervjuer är planerade till 19-23 februari (vecka 8).  
 
Upplysningar: 
Lotsområdeschef Susann Tolppola, 010-478 48 02 
Rekryterare: Linda Carinci, linda.carinci@sjofartsverket.se
 
Fackliga företrädare:  
Lotsförbundet Patrik Wikand, 0708-63 39 12, SBF Håkan Björk, 010-478 53 26. 
 
Registrera din ansökan tillsammans med aktuellt sjötjänstutdrag från Transportstyrelsen (för att styrka dina behörigheter och certifikat) senast den 4 februari 2017. 
 
Diarienr: 18-00208 
 
Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Lotsoperatör timvikariat

Transportplanerare
Läs mer Apr 17